Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 серпня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 серпня 2023 року

26 Серпня 2023
395

Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 серпня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
395
Трибунал над Путіним та робота Верховної Ради.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 серпня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 серпня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», ICTV/СТБ, «Рада», «1+1».

Блоків «Ми — Україна» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці марафону працювала команда «Інтера». У рубриці «Обличчя» говорили з українським скульптором й автором тризуба для монумента «Батьківщина-Мати» Олексієм Пергаменщиком. Він розповів про роботу над тризубом, а також складність реалізації проєкту.

Протягом години транслювали дискусійну студію «Ради». Про партнерів Росії та обхід санкцій говорили з політичними оглядачами Ігорем Поповим і Русланом Осипенком, експертом з авіації Богданом Долінце та сходознавцем Михайлом Якубовичем. Із військовослужбовцем Олександром Морозовим обговорювали контрнаступ.

Голова громадської організації «Центр громадянських свобод» Олександра Матвійчук у гостьовій студії телеканалів ICTV та СТБ розмірковувала про створення трибуналу, який має засудити росіян. Вона сказала, що гібридний трибунал, який пропонують створити, не дає можливості притягнути Путіна до відповідальності. Хоча він найбільш винний у воєнних злочинах на території України.

Олена Шуляк, народна депутатка від «Слуги народу», розповідала про роботу Верховної Ради та контроль за роботою парламенту. Гостя сказала, що керівництво Ради виступає за дотримання безпекових протоколів і тому не радить викладати трансляції й документи одразу. Також вона говорила, що економіці час приділяти стільки ж уваги, скільки й обороноздатності. Зазначимо, що її протитрували як голову партії, що не мало жодного стосунку до теми розмови.

Команда телеканалу «Рада» організувала дві виїзні студії в Гостомелі та Чернігові біля обласного академічного драмтеатру, по якому 19 серпня росіяни вдарили ракетою.

Викрадення росіянами української сільськогосподарської техніки обговорювали з народним депутатом Дмитром Соломчуком («Слуга народу»). Також експорт українського зерна коментувала народна депутатка Оксана Савчук («Свобода»).

Політичний коментатор Георгій Біркадзе цього дня розмірковував про вибори в Україні та міжнародну політику США. Крім того, він говорив про українську економіку та імпорт товарів.

Наприкінці доби показали церемонію нагородження премії «Національна легенда».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
395
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду