Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 серпня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 серпня 2023 року

23 Серпня 2023
413

Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 серпня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
413
Деокупація України та ставлення Литви до Росії.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 серпня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 серпня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоків Суспільного та «Ми — Україна» цієї доби в національному етері не було.

У блоці «Інтера» зі співробітником Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Сергієм Жуковим говорили про поширення українськими медіа заяв російських посадовців та самопроголошеного президента Білорусі. Також Жуков порадив, коли бачите якесь дуже емоційне відео, то перед тим як  коментувати та поширювати його, необхідно дати собі перерву. На думку гостя, у багатьох випадках росіянам навіть непотрібно вигадувати фейки, аби розпалювати негативні дискусії в суспільстві.

Протягом години в нічному блоці «Інтера» показували дискусійну студію телеканалу «Рада». Із військовими оглядачами Іваном Ступаком та Олексієм Гетьманом, а також військовослужбовцем Артемом Романюковим говорили про використання безпілотників на передовій.

Також у блоці «Інтера» повторили частину етеру попередньої доби, разом із підсумковим випуском новин минулого тижня.

Про деокупацію України у гостьовій студії «Ради» говорили з політичним коментатором Олексієм Буряченком. Він говорив, що російська пропаганда залучатиме псевдоекспертів, які переконуватимуть людей у тому, що всім потрібне перемир’я на умовах Москви.

Стан російської економіки та вплив санкцій коментував народний депутат України Тарас Батенко («За майбутнє»). За його словами, Росія — бензоколонка. І поки вона матиме родовища та існуватимуть люди, готові купувати російське паливо, Росія матиме певні ресурси. Із нардепом Михайлом Цимбалюком («Батьківщина») обговорювали ревізію військово-лікарських комісій.


До гостьової студії «1+1» наживо долучився депутат Сейму Литви Емануеліс Зінгеріс. Із ним говорили про трибунал для Володимира Путіна та російської верхівки. Гість сказав, що Литва вже 25 років ні з ким не комунікує в Москві, оскільки не розуміє, із ким там можна комунікувати. За словами гостя, усі дії росіян за ці роки були підготовкою до війни.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
413
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду