Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 серпня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 серпня 2023 року

18 Серпня 2023
414

Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 серпня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
414
Декларування військових та російська пропаганда.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 серпня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 серпня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «1+1», ICTV/СТБ, «Рада».

Блоків «Інтера» та «Ми — Україна» цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці марафону працювала команда Суспільного. Протягом шести годин повторили фрагменти етеру попередньої доби, а також показали інтерв'ю з  речником Військово-морські сили Збройних сил України Дмитром Плетенчуком.

Протягом першої години блоку телеканалу «1+1» повторили випуск «Нічної варти», який був в етері 12 серпня цього року. Говорили про українську освіту та роботу Київської малої академії наук.

Про декларування й зокрема декларування військовослужбовців говорили з народним депутатом Ярославом Юрчишиним («Слуга народу») та головою нормотворчої комісії громадської антикорупційної ради при Міністерстві оборони Анастасією Шубою. Зокрема, Юрчишин сказав, що військові не мають декларуватися й певні норми зареєстрованого законопроєкту буде переглянуто. Декларування військових стосуватиметься лише військових чиновників і тих, хто відповідає за матеріально-технічне забезпечення.

У блоці ICTV та СТБ про збір коштів на 10 тисяч дронів-камікадзе говорили з координаторкою платформи United24 Ярославою Гресь. Вона розповідала про швидкість збору та свої почуття від того, як люди проявляють єдність. Зазначимо, що 14 серпня про цей збір говорили зі співзасновником Монобанку Олегом Гороховським. Під час обох включень на екрані розміщували QR-код для збору донатів.

Із представницею Державного центру зайнятості Оленою Мельник говорили про суспільно-корисні роботи та виконання людьми трудової повинності, які стали відомі під назвою «Армія відновлення». Зокрема, говорили про участь безробітних у  допомозі переселенцям, розвантаженні гуманітарної допомоги, допомозі військовим та подоланні наслідків підриву Каховської ГЕС. Також вона сказала, що минулого року багато людей були долучені до роботи у пунктах незламності.


У блоці «Ради» з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком говорили про російську пропаганду та аудиторію її впливу. Він сказав, що на західне суспільство росіяни намагаються впливати шантажем, на українське — ракетними ударами та постійними загрозами.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
414
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду