Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 серпня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 серпня 2023 року

20 Серпня 2023
429

Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 серпня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
429
Мотивація Китаю та корупція в Україні.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 серпня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 серпня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «Ми — Україна», Суспільне, «Інтер».

Блоків «1+1» та ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

З аспірантом Цзиліньського університету (Китай) Петро Шевченко в гостьовій студії «Ради» говорили про позицію Китаю щодо війни Росії проти України. Він сказав, що влада Піднебесної може повпливати на війну та зупинити Росію, оскільки наразі економіки країн дуже тісно пов’язані: російська залежна від китайської. Проте наразі Китай не зупинятиме війну, оскільки використовує Росію для послаблення глобальних американських позицій.

Також у блоці «Ради» повторили частину етеру попередньої доби, зокрема розмову з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком.

Наприкінці блоку «Ради» та на початку блоку «Ми — Україна» до гостьових студій включалася начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк. Різниця між її включеннями до марфону складала 12 хвилин.

Про інформаційні спецоперації росіян у блоці телеканалу «Ми — Україна» говорили із заступником керівника СБУ у 2014-2015 роках Віктором Ягуном. Зокрема говорили про повідомлення про ймовірну провокацію на Курській атомній електростанції. Ягун сказав, що загроза провокації справді існує, а саме ця станція обрана через близькість до кордону з Україною. Крім того, із ним говорили про перебування вагнерівців на території Білорусі та створення освітньої організації «Група Вагнера».

Відновлення декларування коментував радник керівника Офісу президента Сергій Лещенко. Він не забув сказати, що в часи попередніх президентів було дуже багато корупції. Зі ще одним представником Офісу президента Ростиславом Шурмою говорили про зустрічі президента з представниками бізнесу.

Про підвищення пенсій у гостьовій студії Суспільного дебатували народні депутати Михайло Цимбалюк («Батьківщина») та Олександр Качура («Слуга народу»). Вони говорили, що фінансування залежатиме від допомоги міжнародних партнерів. Також Качура сказав, що необхідно змінювати підходи до формування прожиткового мінімуму та пенсії.


Міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов у блоці «Інтера» говорив про приватизацію державних підприємств.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
429
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду