Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 серпня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 серпня 2023 року

10 Серпня 2023
745

Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 серпня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
745
Результати Саміту у Джидді та роковини війни у Грузії.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 серпня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 серпня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «Ми — Україна», Суспільне.

Блоків «Ради» та «1+1» цієї доби в національному етері не було.

Нічний блок марафону цієї доби припав на чергування телеканалів ICTV та СТБ. Транслювали повтор етеру попередньої доби.

Роковини початку війни Росії проти Грузії у блоці «Інтера» обговорили з грузинським політичним оглядачем Гелою Васадзе. Він сказав, що війна Росії проти Грузії розпочалася 9 квітня 1984 року і з цього дня постійно тривала у різних формах. Коментуючи реакцію світу на агресію, він сказав, що інші країни закликали припинити кровопролиття, що призвело до перемир’я, яке фактично Росія порушила. Також, Васадзе сказав, що це перемир'я призвело до міжнародної ізоляції Грузії.

Ситуацію в регіонах у блоці «Ми — Україна» коментували голова пресофісу Херсонської обласної військової адміністрації (ОВА) Олександр Толоконніков, голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, голова Куп'янської міської військової адміністрації Андрій Беседін та пресофіцер головного управління ДСНС у Донецькій області  Віктор Серомах.

Про мирні перемовини у Джидді (Саудівська Аравія) говорили із заступником директора «Центру Близькосхідних досліджень» Сергієм Даниловим. На його думку, головна мета конференції полягала в тому, аби країни-учасниці могли показати своє позиціювання в оновленій системі безпеки, а не в тому, аби остаточно врегулювати російську збройну агресію. Також Данілов сказав, що під час завершення війни всі хочуть опинитись поряд із переможцем, тому деякі країни починають відвертатися від Росії.

З головою Державного агентства з питань кіно Мариною Кудерчук говорили про участь фільму «Степне» у фестивалі в Локарно. «Степне» розповідає історію кількох днів життя літнього чоловіка, який приїжджає в українське село Степне, щоб доглядати за своєю матір'ю при смерті.

З експертом «Українського інституту майбутнього» Іваном Ступаком у блоці Суспільного говорили про небезпеку російських розвідувальних груп та вербування агентів Росії в Україні. Зокрема, він сказав, що людей можуть вербувати через російські соціальні мережі.


Міжнародну політику обговорювали з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком. Під час розмови він сказав, що за результатами війни проти України Росія нарешті втратить свою суб’єктність. Також, на думку Подоляка, війна завершиться повною демілітаризацією Росії

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
745
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду