Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 серпня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 серпня 2023 року

6 Серпня 2023
392

Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 серпня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
392
Інфраструктура для іноземних літаків та тактика російських безпілотників.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 серпня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 серпня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «1+1», ICTV/СТБ, «Рада».

Блоків «Інтера» та «Ми — Україна» цієї доби в національному етері не було.

У блоці Суспільного показали запис попередньої доби. Пізніше в  марафоні показали ще один повтор – запис проєкту «Нічна варта». Говорили про антикорупційної ради при Міноборони.

У прямому ефірі блоку каналу «1+1» говорили про тактику використання російською армією безпілотників. На онлайн зв’язку зі студією був Владислав Селезньов, військовий експерт. 

Про використання російською армією засобів радіоелектронної боротьби на фронті й невдалі спроби “глушити” старлінки української армії говорили з Рустамом Мустафаєвим, головним сержантом роти ударних БпЛА 47-ої окремої механізованої бригади. 

Заступниця міністра інфраструктури Наталія Козловська розповідала  про виплати за знищені ворогом будинки та квартири. Є два варіанти: перший — отримати кошти й відновити житло на тій же території, другий — купити житло на деокупованих територіях. Документи можна подати через Центри надання адміністративних послуг або «Дію».

Про українську тактичну медицину говорили з волонтеркою Татою Кеплер. Гостя розповідала, що обставини, у яких знаходяться українські військові, змінилися, тож і наповнення аптечок мало б змінюватися. Наразі з цим є проблема.

Владислав Берковський, виконавчий директор Українського культурного фонду, онлайн розповідав про підтримку культурних ініціатив на деокупованих територіях. Він вважає, що люди, які знаходилися під окупацією, потребують культурних заходів. 

Юрій Ігнат, речник командування Повітряних сил, в ефірі нагадав про офіційний канал повітряних сил у Telegram, де люди можуть дізнаватися, із чим пов’язана повітряна тривога. Також він пояснив, чому інколи повітряна тривога звучить після того, яка десь стається вороже влучання із балістичного озброєння — противник приховує установки, із яких випускає ракети по українських населених пунктах. 

У блоці каналу «Рада» говорили про надходження в Україну літаків від партнерів. Це може статися у березні, як і говорив міністр оборони України раніше, сказав Роман Костенко, секретар парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Україні потрібно не лише отримати літаки, а й облаштувати необхідну інфраструктуру.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
392
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду