Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 серпня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 серпня 2023 року

7 Серпня 2023
1159

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 серпня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1159
Важливість зернового коридора й зустріч у Саудівській Аравії.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 серпня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 серпня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», Суспільне, «Інтер», «Ми — Україна».

Блоків ICTV/СТБ та «Ради» цієї доби в національному етері не було.

У блоці «1+1» у програмі «Нічна варта» ведучі Наталія Островська та Євген Плінський обговорювали з директором Українського інституту морського права і безпеки Богданом Устименком контроль над Чорним та Азовським морями. Експерт вважає, що Росія вже не перший рік повністю контролює морський простір. 

У блоці Суспільного з кількома експертами обговорювали удар морського дрона по російському танкеру. Раніше Міноборони України попереджало, що всі судна, які прямують до російських чи окупованих українських портів у Чорному морі вважатимуться такими, що перевозять вантажі воєнного призначення. Ігор Романенко, заступник начальника Генштабу ЗСУ у 2006-2010 роках, вважав, що у морських дронів є чимало переваг і перспектив.

Ілля Несходовський, керівник аналітичного напряму мережі «АНТС», у студії Суспільного розповідав про ймовірне здешевшання овочів та фруктів. Це пов’язано зі звільненням частини Херсонщини, облаштуванням теплиць, релокацією деяких бізнесів із небезпечних територій. Якщо зерновий коридор не діятиме, то у крані буде надлишок зерна, а це призведе до зниження ціни на хліб. 

На цю ж тему говорили із Тарасом Висоцьким, першим заступником міністра аграрної політики та продовольства України. 

«Інтер» показав інтерв’ю із Дмитром Луніним, очільником Полтавської обласної військової адміністрації. Він розповідав про допомогу переселенцям та евакуацію мешканців із тих частин України, де торік навесні тривали бої. 

Із Богданом Ференсом, експертом-міжнародником, говорили про роль  Глобального Півдня. Гість вважає, що Україні варто поглиблювати стосунки з різними державами, які впливають на боротьбу нашої країни за незалежність.

О 19:50 в етері нацмарафону розпочалась трансляція благодійного футбольного матчу Game4Ukraine.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1159
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду