Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 серпня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 серпня 2023 року

6 Серпня 2023
299

Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 серпня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
299
Необхідна авіація та ситуація в регіонах.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 серпня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 серпня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали:  «Рада», «Ми — Україна», Суспільне, «Інтер».

Блоків ICTV/СТБ та «1+1» цієї доби в національному етері не було.

У блоці каналу «Рада» говорили з енергетичним радником віцепрем'єр-міністра з питань євроінтеграції України Олексієм Рябчиним. Мова йшла про підготовку України до зими, яка може бути ускладненою атаками на інфраструктурні об’єкти. Він зауважив, що в наших військовослужбовців вже більше досвіду для відбиття атак на важливі об’єкти, а також нагадав, що міжнародна спільнота допомогла України відновити пошкоджене. 

У студії каналу «Рада» показали шматок виступу Михайла Подоляка, радника керівника Офісу президента України, за минулу добу.

Ефір продовжив колектив каналу «Ми — Україна». На онлайн зв’язку зі студією був Сергій Грабський, військовий оглядач. Спікер також говорив про потребу української армії в сильній авіації. 

На території Криму зараз незаконно перебувають від 600 тисяч до мільйона людей, як громадян Росії, так й інших держав. Про це під час включення говорив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.  Він сказав, що після деокупації цих людей треба бути просто вигнати з Криму й українська влада нібито підтримує таку позицію.

Ігор Терехов, міський голова Харкова, розповідав про затриманих СБУ коригувальників.

У студію каналу «Ми — Україна» прийшов політолог Володимир Фесенко. Він вважав, що діалог із представниками «Глобального Півдня» важливий для України, зокрема, нам потрібна підтримка Саудівської Аравії. А ці країни цікавить стабілізація продовольчої безпеки, тобто підписання зернової угоди. 

У блоці Суспільного говорили про зниження народжуваності в Україні. На прямому зв’язку зі студією була Світлана Аксьонова, науковиця інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи. Вона сказала, що спад народжуваності у 2022 році відповідає тенденції, яка почалася у 2013 році. Серед причин експертка називає не лише війну Росії проти Україну, а й загалом соціально-економічні чинники. 


У блоці «Інтера» обговорювали зернову угоду, із якої, нагадаємо, Росії вийшла. Андрій Риженко, капітан 1 рангу запасу, експерт Центру оборонних стратегій, сказав, що входження кількох суден із продукцією з Ізмаїла до порту Дунаю є надзвичайно важливим, але це не прорив блокади, як його назвали іноземні медіа.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
299
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду