Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 червня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 червня 2023 року

20 Червня 2023
663

Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 червня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
663
Судилище над полоненими українцями та візит лідерів африканських країн у Київ.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 червня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 червня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», Суспільне, «Інтер», «Ми — Україна».

Блоків ICTV/СТБ та «Ради» цієї доби в національному етері не було.

Двічі в нічному блоці нацмарафону працювала команда телеканалу «1+1». Показали новий випуск програми «Нічна варта», в якій говорили з генеральний директор заповідника «Києво-Печерська лавра» Максимом Остапенком та ведучим телеканалу «1+1» Русланом Шаріповим. У студії працювали Євген Плінський та Марія Васильєва.

Крім того, повторили частину етеру попередньої доби. Зокрема, дискусійну студію за участі військового оглядача Михайла Самуся, політичного консультанта Олексія Ковжуна, виконавчого директора StopFake Руслана Дейниченка та депутата Європарламенту Андрюса Кубілюса.

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь говорив про впровадження закону про функціонування української мови. Зокрема про вивіски на магазинах, у яких власники інколи допускають порушення, та реакцію на це місцевої влади. 

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко у блоці каналу «Інтер» говорив про збереження важливих для культури України знахідок на підтоплених після підриву ГЕС територіях Херсонщини. Суму збитків, завданих культурній спадщині, може сягнути десятків мільйонів гривень. Проте це дуже попередня оцінка міністра. У деяких тимчасово окупованих громадах окупанти почали грабувати музеї.

Антон Кучухідзе, політичний експерт, наживо у студії Інтера розмірковував про дипломатичний візит в Україну африканських лідерів. Лідерів африканських країн цікавить зокрема продовольчий аспект співпраці з Україною, а також посилення своїх політичних позицій на своєму континенті, вважав гість. 


Михайло Подоляк, радник керівника Офісу президента України у блоці «Ми — Україна» також підтримав тезу Кучухідзе про спроби лідерів африканських країн розв'язати власні меркантильні питання. Також ведучі обговорювали з Подоляком так званий суд над військовополоненими українцями. Представник Офісу президента назвав такі процеси залякуванням світу,  і запевнив, що судилища не матимуть юридичних наслідків.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
663
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду