Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 червня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 червня 2023 року

16 Червня 2023
689

Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 червня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
689
Російська тактика відвернення уваги та обмеження інформації щодо ЗАЕС.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 червня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 червня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «Ми — Україна», Суспільне, «Інтер».

Блоків «1+1» та ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці марафону цієї доби працювала команда телеканалу «Рада». Повторили частину етеру попередньої доби та декілька інтерв’ю. Зазначимо, що повтори у нічному блоці «Ради» рідкість, оскільки вони здебільшого транслюють унікальний контент, або ж показують запис засідання Верховної Ради України.

У блоці «Ми — Україна» Олег Немчінов, міністр Кабінету міністрів, розповідав про міжнародну допомогу з ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС, а також про перебіг малої приватизації. Наразі він не вважає останню пріоритетним напрямком роботи. 

Петро Котін, очільник ДП НАЕК "Енергоатом", у цьому ж блоці говорив про ситуацію на Запорізькій атомній станції. Зокрема, окупанти намагаються відключити доступ України та світу до автоматичної передачі даних щодо ситуації на станції. При цьому окупанти все ж передають інформацію інспекторам МАГАТЕ.

Ще одним гостей блоку «Ми — Україна» був політкоментатор Володимир Фесенко. Він вважав, що поразка росіян на українському фронті може бути передумовою для внутрішніх змін у самій Росію. Також, на його думку, невдовзі має відбутися денуклеаризація — тобто зменшення або повна ліквідація ядерних запасів. Російська погрози ядерною атакою Фесенко називає політичним та інформаційно-психологічним тиском на світ.

У блоці Суспільного Наталія Гуменюк, начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня, стверджувала, що російська армія атакує українські тили, щоб відвернути увагу Сил оборони та населення на наслідки ракетних ударів. 

У блоці «Інтера» показали тривале інтерв’ю із Юрієм Білоусовим, начальником Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту Офісу Генпрокурора. Він розповідав про роботу групи прокурорів на підтопленій Херсонщині. Найбільш важливим зараз лишається збір доказів, які можна буде використовувати в подальших судах, пояснював гість. На Херсонщині та в навколишніх постраждалих регіонах працюють не лише українські правоохоронці, а й представники Міжнародного кримінального суду. 


У передачі «Акцент» у блоці «Інтера» ведучий говорив із військовим експертом Олександром Мусієнком. Зокрема, обговорювали Рамштайн, за результатами якого Україна отримує дієве важке озброєння.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
689
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду