Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 червня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 червня 2023 року

20 Червня 2023
789

Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 червня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
789
Подвійна окупація Білорусі та візит Блінкена до Китаю.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 червня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 червня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «1+1», Суспільне.

Блоків «Інтера», ICTV/СТБ та «Ради» цієї доби в національному етері не було.

Про розміщення російської ядерної зброї на території Білорусі та ставлення до цього білорусів у блоці «Ми — Україна» говорили із засновником «Білого легіону» Сергієм Бульбою. Зокрема, він розповів, що білоруси помітили переміщення ракетних комплексів «Тополь-М». Також Бульба вважав, що спочатку Путін та Лукашенко щось роблять, а вже потім публічно це комунікують.

Цю ж тему обговорювали з редактором білоруського телебачення «Белсат» Сергієм Пелясою. Він сказав, що в Білорусі неможливо протестувати проти розміщення ядерного озброєння на території країни, оскільки білоруси перебувають під подвійною окупацією. Під окупацією режиму Лукашенка та Росії.

Політичний коментатор та аналітик центру «Об’єднана Україна» Валентин Гладких коментував ядерний шантаж Росії. Він сказав, що країна-окупант нічим не відрізняється від Аль-Каїди та ІДІЛ. 

Ситуацію на передовій і з озброєнням коментували начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, речник військово-морських сил Дмитро Плетенчук, військовослужбовець Олександр Бородін та військові оглядачі Олексій Гетьман, Павло Лакійчук, Валерій Романенко та Сергій Кузан.

Загалом команда телеканалу «Ми — Україна» працювала в етері нацмарафону дванадцять годин. За цей час до розмовної студії долучилось 32 гості.

У блоці «1+1» про ситуацію на передовій та роботу Збройних сил України говорили з військовим оглядачем Павлом Нарожним. Крім того, згадували про російських військовополонених, які під час потрапляння до полону не можуть згадати свої підрозділи.

Підсумковий випуск новин цього тижня готували команди телеканалів ICTV та СТБ.


Про візит держсекретаря США Ентоні Блінкена до Китаю у блоці Суспільного говорили з головою правління «Української асоціації китаєзнавців» Вітою Голод та політичним оглядачем Олегом Лісним.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
789
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду