Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 травня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 травня 2023 року

19 Травня 2023
504

Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 травня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
504
«Рашизм» та Євробачення.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 травня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 травня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «1+1», ICTV/СТБ, «Рада».

Блоків «Інтера» та «Ми — Україна» цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці нацмарафону працювала команда Суспільного. Повторили частину етеру попередньої доби й інтерв’ю з військовослужбовцем та колишнім речникомом Міністерства охорони здоров’я Олександром Ябчанкою, яке транслювали 13 травня цього року.

З нового показали інтерв’ю з письменником Павлом Матюшою, представником координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Богданом Охріменком та співведучим «Телебачення Торонто» Анатолієм Остапенком.

Про конфіскацію російського майна та роботу з міжнародними партнерами у блоці «1+1» говорила народна депутатка Роксолана Підласа («Слуга народу»). 

Народний депутат Іван Чайківський («Партія «За майбутнє») розмірковував про зернову угоду та ставлення до неї Росії. Зазначимо, що його протитрували відповідно до партійної приналежності, що не мало жодного стосунку до теми розмови.

У блоці телеканалів ICTV та СТБ про «Євробачення-2023» спілкувалися з головою правління Суспільного мовлення Миколою Чернотицьким. Зокрема, він розповідав про витрати державного бюджету на конкурс.

Про використання терміну «рашизм» говорили з українським письменником Андрієм Любкою. На його думку, термін ввели радше для внутрішнього використання, оскільки він дає можливість одним словом визначити зло. Проте, на міжнародній арені цей термін не матиме сенсу, зокрема й через успіхи Сил оборони України, які не допустили розповсюдження «рашизму» на європейські країни.

Нардеп Давид Арахамія («Слуга народу») розповідав у гостьовій студії телеканалу «Рада» про свою роботу та зменшення медійної активності. Також із ним обговорили міжнародну військову допомогу та обшуки у голови Верховного Суду України Всеволода Князєва. Ще про військову допомогу говорили з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком. Його включення тривало 40 хвилин.


Крім того, у блоці «Ради» показали інтерв’ю з головою Верховної Ради України Русланом Стефанчуком. А наприкінці доби  — включення радників керівника Офісу президента Сергія Лещенка та Тимофія Милованова.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
504
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду