Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 травня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 травня 2023 року

12 Травня 2023
1208

Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 травня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1208
Амбасадори United 24 та християнська гуманітарка від Суркісів.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 травня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 травня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «Ми — Україна», Суспільне, «Інтер».

Блоків «1+1» та ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

Політичний коментатор Валентин Гладких включався до гостьової студії «Ради», аби поговорити про парад в Росії та путінський режим. За його словами, наразі в Росії неможлива революція, оскільки відсутні координаційні центри. Також із ним говорили про ймовірний обмін колишнього президента «Мотор Січ» Вячеслава Богуслаєва на українських захисників.

У блоці Ради показали інтерв’ю з боксером та амбасадором платформи United 24 Олександром Усиком. Говорили про відбудову України, спорт та міжнародну спортивну політику. Усик стверджував, що, хто б не казав, що спорт поза політикою, він все одно залишається в політиці. Нагадаємо, що до початку повномасштабної війни спортсмен уникав таких формулювань, а у 2018 році провів бій у Москві проти російського боксера Мурата Гассієва.

Про спростування російської пропаганди говорили в інтерв’ю з блогером Ігорем Лаченковим. Про свою допомогу Україні розповів литовський журналіст Андрюс Тапінас. Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров описував залучення іноземної допомоги. Ці розмови, як й інтерв’ю Усика, були записані під час саміту United 24, що відбувся 5 травня цього року.

Декілька разів у блоці телеканалу «Ми — Україна» показали сюжет про створення мобільних груп ППО та передачу їм пікапів від командувача Об’єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва.

У блоці Суспільного показали інтерв’ю президента України Володимира Зеленського для BBC.

Експерт «Центр дослідження Росії» Сергій Борщевський коментував у гостьовій студії Суспільного новий призов в Росії. Він розповів, що росіяни намагаються домогтись бодай якихось успіхів на передовій, застосовуючи велику кількість живої сили. Фактично це призводить до того, що мобілізовані перетворюються на гарматне м’ясо.

Військову допомогу для України у блоці телеканалу «Інтер» коментував радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

Декілька разів у блоці «Інтера» транслювали піарний сюжет про гуманітарну допомогу від братів Суркісів. Зокрема, в кадрі показали п’ять вантажних авто з логотипами футбольного клубу «Динамо» та написом «Фонд братів Суркіс». Їм подякували перший віцепрезидент футбольного клубу Віталій Сівков та військовослужбовець Державної прикордонної служби, який начебто говорив від усього відомства. Прикметно, що на коробках з гуманітаркою від Суркісів розміщено логотип американської християнської організації Midwest Mission.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1208
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду