Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 травня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 травня 2023 року

21 Травня 2023
915

Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 травня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
915
Саміт «Великої сімки» та гостьова студія «Ради» у Гостомелі.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 травня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 травня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», ICTV/СТБ, «Рада», «1+1».

Блоків «Ми — Україна» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці нацмарафону цієї доби працювала команда «Інтера». Показали новий випуск програми «Обличчя», у якому говорили про медійну роботу та волонтерство з журналісткою Валерією Лобач. Нагадаємо, що раніше вона працювала на телеканалі Kyiv.Live, де випустила авторський документальний проєкт «Чорнобиль: повернення додому».

Також у блоці «Інтера» повторили частину етеру попередньої доби. Зокрема, програму «Акцент», у якій з керівником «Центру військово-правових досліджень» Олександром Мусієнком говорили про військову допомогу Україні. Пізніше цього дня з ним уже наживо говорили у гостьовій студії ICTV та СТБ.

З 3 до 4 години ночі у блоці «Інтера» працювала гостьова студія телеканалу «Рада». Російську музику в Україні коментували: політичний коментатор Валентин Гладких, пресофіцер 112 бригади ТрО ЗСУ Андрій Ковальов, музикант Коля Серга та уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь. Також із виконавчим директором «Української асоціації міжнародного права» Романом Єделєвим обговорили міжнародну підтримку України.

У блоці телеканалів ICTV та СТБ про саміт «Великої сімки» та участь у ньому Володимира Зеленського говорили з експертом з міжнародної політики «Українського інституту майбутнього» Ілією Кусою.

Телеканал «Рада» організував виїзну гостьову студію у Гостомелі. Спілкувалися з місцевими чиновниками та представниками інших регіонів. Також до студії телеканалу долучився політичний коментатор Георгій Біркадзе, який цього дня розмірковував про зростання вартості електроенергії для бізнесу та заспокоював побутових споживачів.

У блоці «Ради» показали виступ президента України Володимира Зеленського перед учасниками саміту Ліги арабських держав. Далі про дипломатичну роботу президента говорили з його прессекретарем Сергієм Нікіфоровим.


У блоці «1+1» про саміт «Великої сімки» та дипломатичну роботу Зеленського говорили з експертом «Центру оборонних стратегій» Олександром Харою та колишнім заступником міністра економіки Польщі Пьотром Кульпою.  Далі про візит Зеленського до Саудівської Аравії у телефонному включенні говорили з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
915
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду