Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 травня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 травня 2023 року

13 Травня 2023
1159

Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 травня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1159
Благодійність акторів «Квартал 95» та відновлення України.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 травня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 травня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», ICTV/СТБ, «Рада», «1+1».

Блоків «Ми — Україна» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці марафону цієї доби працювала команда «Інтера». Показали частину етеру попередньої доби, зокрема інтерв’ю з амбасадоркою United 24 Кетрін Винник. Та новий випуск рубрики Дмитра Чистякова «Обличчя» з лікарем-нейрохірургом Антоном Шкіряком.

З 3 до 4 години ночі транслювали студію телеканалу «Рада», де говорили про підготовку ЗСУ до контрнаступу. До студії долучились військовий оглядач Олександр Коваленко, колишній командир роти батальйону «Айдар» Євген Дикий та керівник Центру протидії дезінформації при РНБО України Андрій Шаповалов.

У блоці телеканалів ICTV та СТБ показали інтерв’ю з послом Ізраїлю в Україні Міхалем Бродським. Говорили про відносини між державами, ставлення ізраїльтян до війни Росії проти України та про участь Ізраїлю у відбудові деокупованих територій.

Команда телеканалу «Рада» зробила виїзну гостьову студію в Ірпені. Говорили про відновлення міста. До студії долучилися: міський голова Ірпеня Олександр Маркушин, народна депутатка Олена Шуляк («Слуга народу»), нардеп Павло Бакунець («Довіра»), народна депутатка Оксана Савчук («Свобода»).

У блоці «Ради» показали компліментарний сюжет про те, що артисти студії «Квартал 95» Євген Кошовий та Олександр Пікалов відвідали дитячий освітній центр в одній із лікарень Харкова. Журналістка телеканалу також розказала, що на знак зустрічі актори разом із дітьми висадили іменні дерева. Нагадаємо, що Кошовий та Пікалов — ведучі єдиного розважального шоу, яке виходить в етері нацмарафону — «Байрактар News».

Також «Рада» показала матеріал про те, що голова Верховної ради України Руслан Стефанчук вручив нагороди науковцям, лауреатам Премії ВРУ 2021 року. Єдиним спікером у сюжеті був спікер.

Крім того, у блоці «Ради» повторили інтерв’ю Назара Довгого з міністром внутрішніх справ Ігорем Колименком, яке було в етері 3 травня цього року.

У блоці «1+1» про міжнародну політику та українську дипломатію говорили з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком. За дванадцять днів цього місяця він долучався до етеру нацмарафону десять разів.


У новинному слоті «1+1» показали сюжет про зйомки нового випуску «Єдиного кварталу», у якому не забули розповісти про волонтерство учасників «Кварталу» та взяти коментар у Євгена Кошового. Наприкінці сюжету анонсували, що нові випуски шоу можна буде дивитись в етері телеканалу «1+1 Україна».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1159
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду