Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 травня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 травня 2023 року

15 Травня 2023
759

Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 травня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
759
Вибори у Туреччині та «Євробачення-2023».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 травня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 травня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», Суспільне, «Інтер», «Ми — Україна».

Блоків ICTV/СТБ та «Ради» цієї доби в національному етері не було.

У блоці «1+1» показали новий випуск програми «Нічна варта», у якому говорили про безпеку в мережі з головою Державної служби спецзв'язку та захисту інформації Юрієм Щиголем. У студії працювали Євген Плінський та Наталя Островська. Цей випуск показали у блоці двічі.

Також повторили частину етеру попередньої доби. Зокрема, гостьову офлайн студію, учасниками та учасницями якої були: казахський громадський діяч Арман Шураєв, білоруська блогерка Тетяна Мартинова, політичний оглядач Микола Давидюк та директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос.

Про фінал «Євробачення-2023» у блоці Суспільного говорили з музикантом Дмитром Шуровим. А також з головою української делегації на Євробаченні Оксаною Скибінською, креативним директором конкурсу від України Германом Нєновим та співачкою Тіною Кароль.

У блоці «Інтера» показали спільну пресконференцію президента України Володимира Зеленського та прем’єрміністерки Італії Джорджі Мелані.

Про вибори в Туреччині говорили з політологом Максимом Ялі. Він розповідав, що торгівельна взаємозалежність між Туреччиною та Росією протягом 2022 року лише зросла. Фактично економічні показники говорять на користь Туреччини, проте це може призвести до її залежності від росіян.

Збиття російських гелікоптерів та винищувачів російською ППО у гостьовій студії «Ми — Україна» коментував радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк. Пізніше про це говорили з військовим оглядачем Павлом Нарожним.

Про фінал «Євробачення-2023» та українські інсталяції говорили з міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком.

Також у блоці «Ми — Україна» показали уривки з інтерв’ю Володимира Зеленського італійському медіа, прокоментувати яке до гостьової студії включився його прессекретар Сергій Нікіфоров.


Про стан української енергетики говорили з народним депутатом Анатолієм Костюхом («Слуга народу»). Зазначимо, що його протитрували відповідно до партійної приналежності, хоч вона й не стосувалася теми розмови. Далі говорили з політичним оглядачем Ігорем Петренком і не вказали, що він бенефіціарний власник телеканалу «Ми — Україна».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
759
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду