Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 травня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 травня 2023 року

10 Травня 2023
963

Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 травня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
963
Членство в Євросоюзі та участь у «Євробаченні».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 травня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 травня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей і тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «Ми — Україна», Суспільне.

Блоків «Ради» та «1+1» цієї доби в національному етері не було.

Нічний блок нацмарафону, у якому працювали команди телеканалів ICTV та СТБ, складався з повторів. Показали частину етеру попередньої доби, зокрема підсумковий випуск новин та інтерв’ю із заступницею голови Верховної Ради України Оленою Кондратюк («Батьківщина»). Під час трансляції плашки «повтор» на екрані не було.

Український соціолог та керівник центру «ІКАР» Олександр Шульга презентував у гостьовій студії телеканалу «Інтер» нове дослідження російського суспільства. За його словами, більшість росіян підтримують війну проти України, але виступають проти електронних повісток та участі у війні своїх рідних. 

З головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком («Слуга народу») говорили про відзначення Дня Європи та визнання політики Володимира Путіна «рашизмом». Він сказав, що злом минулого століття був нацизм, тоді як зло цього століття — «рашизм». Також про День Європи говорили з народною депутаткою Євгенією Кравчук («Слуга народу»)

У блоці «Ми — Україна»  показали спільну пресконференцію президента України Володимира Зеленського та президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн.

Про ситуацію навколо Московського патріархату та боротьбу з російськими наративами в Україні говорили з релігієзнавцем Віктором Єленським. А про «Євробачення-2023» — з послом України у Великій Британії Вадимом Пристайком.

У блоці «Ми — Україна» показали інтерв’ю з віцепрем'єр-міністеркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною. Говорили про міжнародну політику, підтримку України та членство в Європейському Союзі.

Парад у Москві у блоці Суспільного коментував секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов. Про боротьбу з романтизацією війни говорили з міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком. А про візит президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн спілкувалися з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком.


У підсумковому випуску новин український фотожурналіст Мстислав Чернов розповів про роботу в окупації та значення Пулітцерівської премії. За його словами, премія свідчить, що світ не забуде про Маріуполь та злочини росіян. Нагадаємо, що українські журналісти Чернов, Малолєтка і Степаненко отримали Пулітцерівську премію за репортажі з Маріуполя.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
963
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду