Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 травня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 травня 2023 року

9 Травня 2023
748

Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 травня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
748
Візит американських політиків та піар Андрія Єрмака.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 травня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 травня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей і тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «1+1», Суспільне.

Блоків ICTV/СТБ, «Інтера» та «Ради» цієї доби в національному етері не було.

Зі співзасновником аналітичного центру «Об’єднана Україна» Антоном Кучухідзе у блоці «Ми — Україна» говорили про потенційні загрози на 9 травня, міжнародний трибунал для Володимира Путіна, росіян, винних у воєнних злочинах, і конфлікт між російським Міністерством оборони та Євгенієм Пригожиним. Зауважимо, що Кучухідзе заснував «Об’єднану Україну» разом з іншим політичним оглядачем та регулярним гостем нацмарафону Ігорем Петренком — бенефіціарним власником телеканалу «Ми — Україна».

Про створення спецтрибуналу для Росії також говорили з головним консультантом кабінету керівника Офісу президента Олегом Гавришем. А офіційне визнання режиму Путіна «рашизмом» коментувала народна депутатка Леся Забуранна («Слуга народу»). 

Ситуацію на передовій і тактику росіян коментували: начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат і військові оглядачі: Олександр Шульман, Сергій Грабський, Іван Киричевський та Олексій Гетьман.

Цієї доби телеканал «Ми — Україна» працював в етері дванадцять годин, замість традиційних шести.

У блоці «1+1» показали інтерв’ю Андрія Цаплієнка з представниками та представницею Конгресу США, записане під час їхнього візиту в Україну. Журналіст ТСН говорив з представниками республіканської партії Джо Вілсоном та Вікторією Спартц, а також демократом Стівом Коеном.

У новинній студії «1+1» показали матеріал про роботу керівника Офісу президента Андрія Єрмака. Зокрема про його телефонну розмову з радником президента США Джейком Салліваном та зустрічі з гостями конференції, присвяченої платформі United 24. Розповідь ведучої супроводжувалась фотографіями пресслужби Офісу президента.

Відбір суддів до Конституційного Суду у блоці Суспільного коментували народні депутати Ярослав Юрчишин («Голос») та Олена Мошенець («Слуга народу»), а також юристка громадської організації «Центр протидії корупції» Олена Щербан.

Підсумковий випуск новин тижня підготувала команда телеканалів ICTV та СТБ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
748
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду