Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 березня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 березня 2023 року

20 Березня 2023
953

Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 березня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
953
Ордер для Путіна та візит Сі Цзіньпіна до Москви.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 березня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 березня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: ICTV/СТБ, «Рада», Суспільне, «1+1».

Блоків «Ми — Україна» та «Інтера» цієї доби в національному етері не було.

Нічний шестигодинний блок марафону, у якому працювали команди телеканалів СТБ та ICTV, складався з повторів. Зокрема повторили підсумковий випуск новин попередньої доби. Плашки «повтор» на екрані не було.

Ордер на арешт президента Росії Путіна в гостьовій студії телеканалу «Рада» обговорили з «політичною психологинею» (так її титрував канал) Оленою Востровою. Вона дала власну оцінку тому, як саме ордер вплине на позицію Путіна у світі та на російську пропаганду. За її словами, кремлівська верхівка налякана та обурена цим ордером. Нагадаємо, що раніше Вострова разом з Богданом Буткевичем виробляла документальний фільм про стосунки для каналу «Київ» і «Цензор.нет», а також мала декілька програм про стосунки на «Українському радіо».

Далі тему ордеру обговорювали з політкоментатором та постійним учасником гостьових студій «Ради» Георгієм Біркадзе. За його словами, не варто казати, що ордер нічого не означає, оскільки «це дуже серйозна пред’ява».

Майбутній візит лідера Китаю Сі Цзіньпіна до Москви у блоці Суспільного коментував політичний коментатор Ігор Рейтович. Далі цю тему також обговорили з політкоментатором Олегом Саакяном.

Також у блоці Суспільного показали інтерв’ю Олени Ремовської з головою Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергієм Круком. Та інтерв’ю Ігоря Шавро з міністеркою з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Іриною Верещук.

У блоці «1+1» ордер для Путіна коментував радик керівника Офісу президента України Михайло Подоляк. Розмова з ним тривала понад 20 хвилин.

Про дітей на війні та конкретно дітей, які залишились у Бахмуті, у гостьовій студії «1+1» говорили з народним депутатом Сергієм Рудиком («За майбутнє»). 


Наприкінці доби показали частину інтерв’ю Наталії Мосейчук з секретарем Ради національної безпеки та оборони України Олексієм Даніловим. При цьому, аби побачити повну версію, глядачам марафону запропонували перейти на YouTube-канал ведучої.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
953
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду