Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 березня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 березня 2023 року

19 Березня 2023
1130

Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 березня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1130
Російські ботоферми та прояви політичного піару
Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 березня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 березня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: Суспільне, «Ми — Україна», «Інтер», ICTV/СТБ.

Блоків «1+1» та «Ради» цієї доби в національному етері не було.

Нічний шестигодинний блок, у якому працювала команда Суспільного, складався з повторів. Показали частину етеру попередньої доби разом із новинним випуском, а також інтерв’ю, які транслювали 6, 7 та 13 березня.

Ордер на арешт Путіна від Міжнародного кримінального суду у блоці телеканалу «Ми — Україна» обговорювали з політкоментатором Ігорем Петренком, якого протитрували як експерта аналітичного центру «Об’єднана Україна». Нагадаємо, що Петренко — бенефіціарний власник телеканалу «Ми — Україна», який він заснував разом із колишніми працівниками медіагрупи Ріната Ахметова.

Також зауважимо, що, крім Ігоря Петренка, експертами центру «Об’єднана Україна» є Петро Олещук, Антон Кучухідзе, Дмитро Левусь, Олексій Кущ. Усі вони часто долучаються до гостьових студій різних телеканалів-учасників національного марафону.

Директор Центру протидії дезінформації при Раді нацбезпеки та оборони України Андрій Шаповалов у гостьовій студії «Ми — Україна» коментував використання російськими пропагандистами ботоферм і штучного інтелекту для дезінформації. За його словами, наразі росіяни просувають чотири ключові наративи: небажання українських військових воювати, незаконну мобілізацію, втрати ЗСУ й те, що військових кидають напризволяще.

Про ситуацію на передовій, зокрема в Бахмуті, у блоці «Інтера» говорили з політичним коментатором Ростиславом Смірновим. З Антоном Кучухідзе говорили про міжнародну підтримку України. Його також анонсували як представника аналітичного центру «Об’єднана Україна».


Народний депутат Давид Арахамія («Слуга народу») у гостьовій студії «Інтера» коментував обмін полоненими та міжнародну підтримку України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1130
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду