detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
21.10.2022 10:24
Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 жовтня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 жовтня
Ситуація з енергетикою, бюджет на наступний рік та Київський тиждень критики.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1».

Блоку «Ради» цієї доби в національному етері не було.

Нічний блок Суспільного складався з повтору етеру попередньої доби. При цьому плашку зі словом «повтор» давали лише під час показу новинного блоку. Зауважимо, що повтори у нічних блоках — звичне явище для національного марафону. Унікальні гостьові студії роблять на «1+1», хоча й вони також вдаються до показу старих відео.

У блоці ICTV/СТБ ситуацію в українській енергетиці обговорили із головою правління «Укренерго» Володимиром Кудрицьким та міністром енергетики Германом Галущенком. До обговорення енергетики та бюджету України запросили народних депутатів Ніну Южаніну та Андрія Геруса. Кожен з них представив своє бачення держбюджету та забезпечення сталості енергетики.

Також у гостьовій студії ICTV/СТБ говорили про Київський тиждень критики з його генеральним директором Денисом Івановим. Він розповів про підготовку фестивалю та визначив його проведення як своєрідний опір російській агресії. Денис Іванов презентував фільми, які покажуть на фестивалі.

У блоці «Інтера» про мародерство російських військових говорили із регулярним гостем нацмарафону — радником міністра внутрішніх справ України Вадимом Денисенком. Він сказав, що росіяни крадуть у великих масштабах, а на звільнених територіях люди досі звертаються до поліції зі свідченнями про воєнні злочини окупантів. З 1 травня Денисенко долучався до національного марафону 109 разів.

Говорили й про експорт українського зерна. До розмови запросили першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького. Пізніше про зернову угоду у блоці «1+1» говорили з міністром аграрної політики та продовольства Миколою Сольським.

Також журналісти «Інтера» підготували сюжет про те, як російські військові здаються у полон, аби не воювати на стороні окупанта без оснащення та зброї. Розповіли й про роботу сайту «Хочу жить», яким користуються російські військові, аби здатись у полон.

У новинній студії «1+1» показали, як у різних регіонах України реагують на заклик економити. До студії включали кореспондентів та кореспонденток з Дніпра, Львова та Одеси. Після них до студії долучили голову правління «Укренерго» Володимира Кудрицького.

О 23:00 у блоці «1+1» почалось інтерв’ю Наталії Мосейчук з начальником штабу полку «Азов» Богданом Кротевичем на псевдо «Тавр».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY