Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 жовтня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 жовтня

18 Жовтня 2022
576

Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 жовтня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
576
Удар дронами-камікадзе по Києву і звільнення українок із російського полону.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 жовтня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 жовтня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1», «Рада».

Блоку Суспільного цієї доби в національному етері не було.

Блок ICTV/СТБ складався з повторів, зокрема інтерв’ю із головою правління громадської організації «Центр громадянських свобод» Олександрою Матвійчук та звільненим із полону захисником «Азовсталі» Михайлом Діановим.

У блоці «Інтера» про намагання достукатись до росіян говорили з телеведучою Машею Єфросініною. У студії вона розповіла, як пережила атаку дронів на Київ, а також про реакцію росіян на її відеозвернення до них і про їхні прохання пробачити їх з припискою про конфіденційність. На її думку, стіна між українцями та росіянами мала бути пробита п’ять місяців тому, а зараз особисто їй вже байдуже, хоча вона не припиняє звертатись до росіян.

Блок «1+1» розпочали із включення заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка. Він закликав українців економити електроенергію ввечері та відмовитись від надмірного споживання. Ведуча запитала у нього про покарання для тих, хто не ігнорує прохання економити електроенергію. На це Тимошенко сказав, що поліція швидко знаходить тих, хто цього не дотримується. Напевно, якщо йдеться про реальні покарання для людей, які вмикають пральну машину ввечері, то про це слід було сказати детальніше та предметніше.

До блоку «1+1» запросили власника бару Dadaena Дато Лопаурі, який розповів, чи раді бачити російських біженців у Грузії. Зокрема, він сказав, що багато громадян Грузії роблять усе, аби росіяни ніколи не почувались у Грузії як удома, і про правила, які він запровадив для громадян Росії у власному барі. Загалом протягом блоку «1+1» показали 21 гостьове включення, частина з них була у новинній студії.

Про удари по Україні дронами-камікадзе у гостьовій студії «Ради» говорили з заступницею міністра оборони Ганною Маляр та речником командування Повітряних сил Юрієм Ігнатом. Маляр сказала, що логіка ударів — знищити інфраструктуру та економіку України, а також залякати та зламати українців психологічно.

Цього дня у блоці «Ради» також говорили про малу приватизацію в Україні. До розмови долучили міністра Кабінету міністрів Олега Немчинова. Він розповів, що від початку вересня відбулось 14 аукціонів в межах процесу малої приватизації.

З міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком знову говорили про те, як росіяни вивозять культурні цінності з Криму. Також у розмові з ним йшлося про співпрацю з ЮНЕСКО. Попереднього дня він говорив про те саме у гостьовій студії ICTV/СТБ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
576
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду