detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
11.09.2022 10:00
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 вересня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 вересня
Українські книги, коронація нового монарха Великої Британії Чарльза III та інтерв’ю Михайла Подоляка.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1».

Блоку «Ради» цієї доби в національному етері не було.

Нічний шестигодинний блок Суспільного складався з повторів. Спочатку повторили десять включень попередньої доби та інтерв’ю голови правління НАК «Нафтогаз» Юрія Вітренка, яке також було в етері 9 вересня. Далі показали повтор підсумкового випуску новин й включення з журналістом «Голосу Америки» у Лондоні Богданом Цюпиним, кореспонденткою «Радіо Свобода» Зоряною Степаненко та керівником із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстиславом Баніком.

Також повторили два інтерв’ю: від 4 вересня з блогером Денисом Казанським та від 6 вересня з міським головою Мелітополя Іваном Федоровим.

Плашка «повтор» була на екрані лише під час підсумкового випуску новин, під час повторів гостьової студії та інтерв’ю її не було.

Зі співзасновницею культурно-видавничого проєкту «Читомо» Оксаною Хмельовською у блоці ICTV/СТБ говорили про українські книжки та її рекомендації, що саме варто читати.

Загалом у блоці ICTV/СТБ цієї доби багато уваги приділили темі культури. Окрім Оксани Хмельовської, на дотичні до культури теми говорили з оперною співачкою Оленою Гребенюк, акторкою Ольгою Богачевською, кінопродюсеркою Анною Яценко та письменницею Іреною Карпою. Пізніше Карпу також запрошували офлайн до студії «1+1».

З амбасадоркою Великої Британії Меліндою Сіммонс у блоці «1+1» говорили про смерть королеви Єлизавети II, її життя та вплив на світову політику.

З нардепом з групи «За майбутнє» Сергієм Рудиком у блоці «плюсів» говорили про звільнення Балаклії та бої на Харківщині. У цьому випадку вибір експерта виправданий тим, що він служить в армії й перебуває на місці подій. Крім цього, про ситуацію на фронті говорили з воєнним експертом Михайлом Самусем.

Пізніше у блоці «1+1» показали інтерв’ю Наталі Мосейчук із радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком. Розмова тривала 45 хвилин. Говорили про президента Зеленського, війну та переговори. Ведуча не ставила Подоляку гострих чи критичних запитань і не обмежувала його у позитивних відгуках про його роботодавців.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY