Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 6 серпня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 6 серпня

7 Серпня 2022
1031
7 Серпня 2022
22:12

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 6 серпня

1031
Ситуація на ЗАЕС, сигнали з Анкари, експорт зерна, екстремістські стікери в Білорусі.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 6 серпня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 6 серпня

У блоці каналу «1+1» політтехнолог Тарас Загородній назвав президента Туреччини Ердогана «по суті, найбільшим союзником України». «Він у перші дні війни перекрив Босфор для військових кораблів. Він продає нам, і навіть дарує, байрактари… За його влади Туреччина стала єдиною державою, яка не побоялася вступити у пряму військову конфронтацію з Росією. Ми бачимо, як Туреччина послаблює Росію, і в Туреччини є великий інструмент для цього – будування “тюркського миру” у багатьох російських регіонах», — розвинув думку Загородній.

Радник лідерки білоруської опозиції Світлани Тіхановської Франак Вячорка пояснив визнання екстремістськими гумористичних стікерів із Лукашенком у телеграмі тим, що Лукашенко «дуже боїться гумору».

Фізіогномістка Наталя Марченко оцінила склад характеру Дмитра Медведєва, назвавши його авантюристом, здатним на необдумані вчинки.

Експерт із енергетики Юрій Корольчук зауважив, що ми стали свідками непересічної ситуації, адже «вперше саме атомна станція є учасницею військових дій». А американський військовий експерт Гаррі Табах говорив про роль дронів у війні: «Це війна вже п’ятого покоління. Дрони не можна замінити ані авіацією, ані супутниками». Він також наголосив на необхідності постачання Україні не лише розвідувальних дронів, але й бойових.

Журналіст-розслідувач, редактор RISE Moldova Володимир Тхорик розповів про ситуацію у Молдові навколо Придністров’я та своє розслідування щодо вербовки молдован до російської армії. Про свій проєкт «Очевидці» розповів російський журналіст Віктор Мучнік. Він записує пряму мову росіян, незгодних із політикою Кремля. «Я відчув, що люди хочуть говорити, а в них немає такої можливості, тому я вирішив надати їм цю можливість, — каже Віктор Мучнік. — У 1967 році Радіо Свобода робило такий репортаж з інтерв’ю, у яких люди переповідали свої спогади з 1918 року. Тоді я думав: як добре було б записати їх у 1918-му! І зараз я зрозумів, що можу зробити це – задокументувати людські думки».

У денному блоці каналу UA з’ясувалося, що директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос не поділяє думку Тараса Загороднього щодо Ердогана і вважає, що з Анкари йдуть «загалом не дуже втішні сигнали»: Туреччина не приєднується до санкцій, і на дипломатичному рівні відбуваються перемовини між Туреччиною і Росією. «Ердоган зараз працює на себе. Він робить все можливе як миротворець, але це все він робить заради себе», — зазначив Семиволос.

Президент Української зернової асоціації Микола Горбачов говорив про те, наскільки важливо відновити сільгоспекспорт. За його словами, Україна входить у топ-трійку країн-постачальників кукурудзи і зерна, а також є найбільшим у світі експортером соняшникової олії. Тому весь світ має працювати на відкриття українських портів.

У блоці каналу «Інтер» голова комісії з міжнародних зв'язків Спілки журналістів Ізраїлю Ростислав Гольцман розповів про обстановку в країні в зв’язку з кількаденною напруженістю на кордоні з Газою і відмінну роботу системи «Залізний купол»: «З більш ніж 100 ракет, на жаль, одна все ж таки не була збита, всі інші були перехоплені».

Перший віце-президент Торгово-промислвої палати України Михайло Непран докладно розповів про проблеми в економіці через перерву в експорті сільгоспсировини. За словами Непрана, основною проблемою під час війни стала саме сировинна орієнтованість експорту: якби Україна експортувала макарони чи борошно, вивозити їх було б легше.

Політична аналітикиня з Росії Ольга Курносова говорила про розслідування статків колишньої дружини Путіна Людмили, а також про припинення видачі туристичних віз росіянам у країнах ЄС.

У блоці каналу UA експерт інституту економічної політики імені Гайдара Сергій Жаворонков говорив про газову кризу в Європі і в самій Росії, віддалені райони якої погано газифіковані.

Незалежна експертка з ядерної безпеки Ольга Кошарна коментувала ситуацію навколо ЗАЕС: на її думку, ми стоїмо на порозі радіаційної катастрофи.

А експертка з питань Азії Наталя Бутирська проаналізувала «розворот в Азію», який почала робити Росія після 2014 року, а також розповіла, як Кремль завдяки дружбі з азійськими країнам обходить санкції.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1031
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду