Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 квітня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 квітня 2024 року

16 Квітня 2024
659
16 Квітня 2024
14:48

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 квітня 2024 року

659
Ситуація на східному фронті, 10-а річниця АТО, потоп у Оренбурзі.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 квітня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 квітня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1» 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» керівник групи компаній Drone.ua Валерій Яковенко зазначив, що точність ураження у дронів значно вище, ніж в артилерії: «Дрони — це як хірургічний скальпель, на цілі є точки, в які дуже важливо поцілити з дрона». Велика роль не лише ударних дронів, але й розвідувальних. Наразі 200 виробників дронів розташовуються на території України, повідомив також Яковенко. 

Журналіст, президент центру досліджень соціальних перспектив Донбасу Сергій Гармаш згадував, як десять років тому почалася АТО. Зараз на Донбасі фактично громадянська війна, вважає Гармаш.  

Російський опозиційний політик Дмитро Гудков, коментуючи потоп в Оренбурзі, зауважив, що, на переконання росіян, єдина людина, яка може вирішити їхні проблеми — Путін, тому й звертаються за допомогою безпосередньо до нього. Однак «влада зробила з Москви суперсучасне місто, державу в державі, а що там в регіонах — владу анітрохи не хвилює», наголосив Гудков.     

У блоці «1+1» воєнно-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов відзначив, що ситуація навколо Часового Яру важка, але фронт не сиплеться, тож паніка в українських медіа на цю тему незрозуміла. Коли запрацює чеська снарядна ініціатива, ситуація зміниться на користь України, вважає Снєгирьов. 

Авіаексперт, заступник гендиректора компанії з виробництва РЕБ Анатолій Храпчинський прокоментував заяву аналітика BILD Юліана Рьопке щодо того, що в України закінчилися ракети до західних систем ППО, зокрема, Patriot, а також інформацію, нібито по Трипільській ТЕЦ ворог вдарив новою ракетою Х-69. За словами гостя, Україна справді потребує ракет до систем ППО, які надають їй союзники, але інформація щодо їхньої наявності — не для широкого розголосу. Що стосується ворожих ракет, то, на думку фахівця, має значення не стільки рік випуску, скільки їхня кількість.      

Радниця голови Харківської облради, волонтерка Наталя Попова розповіла про ситуацію в Харкові, який перебуває під постійними обстрілами, та евакуацію дітей з батьками з трьох прикордонних районів Харківської області. 

Засновник «Білого легіону» Сергій Бульба пояснив, навіщо Лукашенко вчергове їздив до Путіна: йому потрібно постійно доводити Путіну свою необхідність.  

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» російська опозиційна політикиня Наталя Пелевіна заявила, що російській владі плювати на безпеку громадян, потоп на Уралі — черговий приклад. За нинішнього режиму нічого не зміниться, наголосила гостя. Коментуючи відеозапис «крику душі» постраждалого від потопу, Пелевіна констатувала, що «коло замикається, ми бачимо ту ж картинку, що й після того, як потонув підводний човен «Курськ».  

Політична коментаторка Олеся Яхно, говорячи про пріоритети роботи МЗС України на 2024 рік, підкреслила, що для України важливо зібрати на Саміт миру якомога більше країн. 

Експертка з ядерної безпеки, дослідниця Гарвардського університету Мар'яна Буджерін відзначила, що перезапускати Запорізьку АЕС наразі небезпечно, а Росія, заявляючи про такі наміри, вчергове розігрує ядерну карту.  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
659
Теги:
Читайте також
20.04.2024 12:19
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
193
19.04.2024 12:15
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
180
18.04.2024 14:50
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
209
17.04.2024 15:29
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
204
16.04.2024 21:15
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
201
09.04.2024 00:07
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 068
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду