Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 серпня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 серпня

2 Серпня 2022
1029
2 Серпня 2022
21:54

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 серпня

1029
Фотосесія Зеленської, конфлікт у Сербії, експорт зерна, загибель Олексія Вадатурського.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 серпня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 серпня

У блоці каналу «1+1» медіаексперт Денис Путинцев сформулював меседж, який, на його думку, хотіли передати автори фотосесії  Олени Зеленської в журналі Vogue: «Геніальна фотографка Енні Лейбовіц змогла відтворити у світлині те, що зараз відчуває кожна жінка в Україні».

Юрій Федоров у контексті візиту на Тайвань спікерки Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі проаналізував конфлікт між материковим Китаєм і Тайванем, а також їхню економічну взаємозалежність, а керівниця порталу «Балканський оглядач» Наталя Іщенко (у цьому блоці була протитрована як просто «журналістка») — конфлікт у Сербії. Оглядачка наголосила, що саме проросійські ЗМІ максимально розпалювали і нагнітали увагу навколо конфлікту, оскільки їм важливо, щоб світ забув про Україну. Цього дня Наталя Іщенко виходила на зв'язок зі студією ще двічі — в блоках каналів UA та «Інтер».

Головний редактор порталу «Україна по-арабськи» Мохаммад Фараджаллах прокоментував розірвання «зернового» контракту між Україною  і Єгиптом зокрема і відносини між Україною й різними країнами арабського світу загалом: «Країни, які давно тягнуться до Європи і мають з Європою тісні зв’язки, як Марокко, максимально проти Росії та підтримують Україну. А такі країни, як Алжир, повністю військово залежать від Росіґ, тому підтримують її на дипломатичному рівні».

Анна Жарова з Ізраїлю розповіла про роботу громадських діячів, які підтримують Україну і роблять все, щоб тема війни в Україні не зникала в Ізраїлі з порядку денного. А також про активізацію провокаторів, чиї антиукраїнські виступи спонсорує російське посольство.

Президент Української зернової асоціації Микола Горбачов прокоментував вихід з порту Одеси першого судна, завантаженого українською кукурудзою, і плани зернового експорту через розблоковані порти. Згадуючи загиблого у Миколаєві засновника і гендиректора «Нібулону» Олексія Вадатурського, Микола Горбачов зазначив: «Він був максимальним оптимістом, навіть втративши багато через вторгнення і блокування порту Миколаєва, він усім казав, що все буде добре, почав будувати термінал на Дунаї і до останнього вірив у найкраще».

У денному блоці каналу UA політолог-американіст, аналітик «Інтерньюз-Україна» Владислав Фарапонов оцінив шанси, що США визнають Росію державою-спонсоркою тероризму, а також розповів про рухи за незалежність усередині Сполучених Штатів, зокрема про рух за незалежність Каліфорнії і Техасу. Втім усі ці рухи припинилися під час епідемії коронавірусної хвороби, коли штати побачили переваги взаємодопомоги і спільної економіки.

Заступниця головного редактора StopFake Вікторія Романюк прокоментувала фейки, які у величезній кількості запускає російська пропаганда, щоб посіяти паніку серед українців, а також розповіла, як боротися з фейками та контролювати свої емоції, споживаючи контент.

У блоці каналу «Інтер» про ситуацію у Косово і провокації, які призвели до загострення конфлікту, говорив колишній посол України в Хорватії і Боснії і Герцеговині Олександр Левченко. На думку дипломата, президент Сербії Александар Вучич стримано реагує на ситуацію і прагне стримати обидві сторони, однак Росія намагатиметься розхитати конфлікт задля відвертання уваги НАТО і ООН від України.

Радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко розповів про розслідування теракту в Оленівці та обставин загибелі Олексія Вадатурського.

Російський політик Максим Кац висловився про списки «іноагентів»: «Влада намагалась зробити список людей, які будуть соціальними вигнанцями, а вийшло навпаки – якщо ти іноагент, до тебе зростає довіра у мислячих людей, тебе всі з цим вітають».

У вечірньому блоці каналу UA історик Ярослав Чорногор спрогнозував роль НАТО в українсько-російській війні: «Після саміту в Мадриді НАТО активно пророблятиме різні сценарії протистояння і захисту від російського флоту, але реальних дій від НАТО не буде». Експерт говорив українською із закадровим перекладом.

Директор Школи політичної аналітики Києво-Могилянської академії Максим Яковлев назвав ймовірне визнання Росії держави-спонсоркою тероризму «сміливим і важливим кроком з боку США». За словами Яковлєва, це призведе до ще більшої ізоляції і серйозних наслідків для економіки Росії, бо компанії, які ще не вийшли з Росії, муситимуть вийти в обов’язковому порядку.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1029
Теги:
Читайте також
16.08.2022 10:00
Ксенія Ілюк
Мар'яна Олійник
Отар Довженко
«Детектор медіа»
2 302
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду