Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 липня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 липня

1 Серпня 2022
1227

Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 липня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1227
Новий закон про медіа, виїзна студія телеканалу «Рада» на Київщині та інтерв’ю лідера гурту «Без обмежень» Сергія Танчинця.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 липня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 липня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. З липня ми також запустили моніторинг російськомовного марафону «FreeДом».

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне, ICTV/СТБ.

У блоці «Інтера» показали новинні сюжети та повтори інтерв’ю за попередні дні.

Традиційно до гостьової студії «1+1» запросили нардепа з групи «Партія "За майбутнє"». Тарас Батенко коментував питання, що стосуються збору податків і забезпечення української армії. За його словами, влада збирає 65-70 мільярдів гривень податків щомісяця, тоді як для забезпечення ЗСУ необхідно 150 мільярдів на цей же період.

Про гуманітарну ситуацію на тимчасово окупованих територіях та евакуацію людей на підконтрольну Україні територію у блоці «1+1» мали розмову з міським головою Мелітополя Іваном Федоровим. Окупанти лякають місцеве населення, що з 1 серпня для виїзду з тимчасово окупованих територій необхідно отримати перепустку, проте досі невідомо, де і як це зробити, розповів Федоров. За його словами, з Мелітополя вже виїхали 60% місцевих мешканців, а у покинуті будинки військові РФ привозять свої родини.

Команда телеканалу «Рада» організувала виїзну гостьову студію у Горенці на Київщині.

З головою Луганської обласної військової адміністрації Сергієм Гайдаєм обговорили гуманітарну кризу на тимчасово окупованих територіях. Людям варто виїжджати на підконтрольну Україні територію, оскільки окупанти не зможуть відновити критичну інфраструктуру і забезпечити опалювальний сезон, наголосив Гайдай.

У гостьовій студії «Ради» з нардепом Микитою Потураєвим розглянули особливості нового закону про медіа. Цей законопроєкт готували протягом десяти років за консультуванням та супроводом європейських партнерів, розповів нардеп. Навколо цього закону наразі багато маніпуляцій ЗМІ, які раніше працювали на ворога, вважає Потураєв. Також закон про медіа обговорили з народною депутаткою від «Слуги народу» Євгенією Кравчук. Зокрема, вона сказала, що Росія побоюється ухвалення цього закону. Кравчук також подякувала президенту Зеленському за те, що він через санкції закрив російські телеканали.

О 21:00 в етері національного марафону розпочалось інтерв’ю з лідером гурту «Без обмежень» Сергієм Танчинцем. Після нього показали запис їхнього концерту, який відбувся на одній із станцій київського метро.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1227
Читайте також
31.07.2022 09:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 206
30.07.2022 09:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 305
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду