detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
07.08.2022 09:58
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 серпня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 серпня
Декомунізація, російські фейки та зйомки українки у серіалі «Любов, смерть та роботи» від Netflix.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. З липня ми також запустили моніторинг російськомовного марафону «FreeДом».

Телеканали: Суспільне, ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1».

У шестигодинному блоці Суспільного показали повтор включень попередньої доби, а також старих інтерв'ю з шеф-кухарем Євгеном Клопотенком (було в етері 6 липня), співачкою Златою Огневич (було в етері 9 липня), актором Михайлом Іллєнком (було в етері 16 липня) та майстринею ювелірної справи Катериною Тітовою (було в етері 18 липня). Під час трансляції повторів на екрані немає плашки «повтор».

З керівником Центру протидії дезінформації при РНБО Андрієм Шаповаловим у блоці ICTV/СТБ говорили про найпоширеніші фейки, які розповсюджують росіяни. Він розповів, що топтеми: «Україна не потрібна партнерам», «Україну чекає демографічна криза» та «Україна намагається знищити своїх військових». Проте фактично росіяни займаються не лише поширенням фейків, а й фабрикацією доказів, зокрема не допускаючи нікого в Оленівку.

З українською кіноакторкою Аліною Смоляр говорили про головну роль у серіалі Netflix «Любов, смерть та роботи» та номінування на премію Еммі. Вона розповіла про знімальний процес, знайомство з персонажем та волонтерські проєкти по збору коштів для української армії.

У блоці «Інтера» з нардепом Єгором Чернєвим говорили про військову допомогу Україні та ймовірне надання військових літаків. Гість розповів, що поступово вже йде контрнаступальна операція та знищуються склади окупантів на окупованих територіях. Також, за його словами за місяць-півтора має прийти нова зброя, що посилить становище української армії.

Про прибирання радянських пам’ятників в Естонії говорили з директором Центру європейських ініціатив Євгеном Криштафовичем. Зокрема в Естонії хочуть прибрати радянський танк, який розвернуто дулом у сторону Таллінна.

У блоці «1+1» показали інтерв’ю з азовцем на псевдо Мольфар. Говорили про полон побратимів, оборону «Азовсталі» та поранення. З нардепом із  групи «За майбутнє» Тарасом Батенком говорили про заборонені партії та люстрацію представників цих партій.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY