Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 липня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 липня

29 Липня 2022
1199
29 Липня 2022
22:17

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 липня

1199
День Української Державності, мовчання росіян, стратегії виходу з війни.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 липня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 липня

Із липня 2022 року «Детектор медіа» на додачу до моніторингу спільного телемарафону «Єдині новини» починає моніторинг російськомовного марафону «FreeДом», який транслюється на каналі іномовлення UATV. Плануються щоденні огляди ефіру та щомісячні огляди тематики та гостей в ефірі, а також якісний аналіз мовлення. 

У блоці каналу «1+1» журналіст Роман Цимбалюк говорив про ранкові масовані атаки на українські міста, а також — про діяльність проросійських іноземних пропагандистів, як-от британець Грем Філліпс. 

Про «геббельсівський» інструментарій російської пропаганди говорив й політтехнолог Борис Тизенгаузен

Шеф-редактор ньюзрума The Insider Тимур Олєвський розповів про розслідування щодо затримання і ув’язнення російських військовослужбовців, які написали рапорти на звільнення зі служби, але замість звільнення потрапили у російський же полон. Журналіст наголосив на важливості оприлюднення цієї історії, в етері показали фотографії жахливих умов, в яких утримують ув’язнених.

Представниця прем'єр-міністра Чеченської Республіки Ічкерія з особливих доручень Інна Курочкіна запевнила, що чеченці і кадирівці – це не одне й те саме: «Якщо завтра український народ переможе, народ Ічкерії за три дні знесе всю кадирівську верхівку».

Бойові дії на сході та півдні країни коментували зокрема радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань і Олег Жданов.

Головною темою денного етеру каналу UA став День Української Державності. Про значення і символізм цього свята говорили голова Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович, голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, голова Донецької ОВА Павло Кириленко, професор Георгій Касьянов, міністр культури та інформполітики Олександр Ткаченко, експерт з питань безпеки Іван Варченко. За словами останнього, це свято треба відзначати не для того, щоб «подратувати когось своєю державністю», а щоб вшанувати тисячолітню історію нашої держави. 

До слова, Павло Кириленко говорив українською. Ведучі — Лейла Мамедова і Олег Борисов — навіть не намагалися просити його перейти на російську, натомість за кадром увімкнувся синхронний переклад. Ну, майже синхронний…

У блоці каналу «Інтер» начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов прокоментував ранковий обстріл Київщини і також розповів, як поліція бореться з мародерами. 

На запитання, чому переважна більшість росіян не протестують проти війни, відповіла російська медіаменеджерка і блогерка Ніка Білоцерковська: «Більшість мовчать через страх за себе і своє життя. Вже є штрафи за смайлики. Людина за сумний смайлик заплатила 30 тисяч рублів. Дехто боїться говорити через відповідальність перед іншими. У мене є друзі-бізнесмени, в них у підпорядкуванні понад тисяча людей. Тому вони зараз всі свої сили спрямували на порятунок бізнесу, своїх співробітників та їхніх сімей».

Експерт із зовнішньої і оборонної політики Павло Лузін оцінив ймовірність прямого конфлікту між РФ і НАТО: «Росія зараз у глухому куті, в неї немає стратегії виходу з цієї війни. Неможливо оголосити капітуляцію і вийти, оскільки тоді доведеться розплачуватись життями всьому Кремлю. Тому зараз вони бачать вихід в тому, щоб втягнути НАТО у цей конфлікт. НАТО боятиметься конфлікту з ядерною Росією, і все перейде у формат довгих розмов».

У вечірньому блоці каналу UA голова експертно-аналітичної ради Українського аналітичного центру Борис Кушнірук коментував економічну кризу в РФ та її наслідки: «Багато підприємств настільки пов’язані з міжнародним імпортом, що ніяк не зможуть налагодити процеси. Неодмінно почнеться бунт, тому що у Росії не може бути Революції Гідності, там можуть бути тільки бунти». 

А відомий російський письменник і публіцист Віктор Шендерович закликав не вдаватися до узагальнень на адресу росіян: не можна ж, мовляв, поєднувати Путіна і Шойгу з Яшиним і Кара-Мурзою, ув’язненими за правду про війну.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1199
Теги:
Читайте також
01.08.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 223
30.07.2022 09:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 303
28.07.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 001
27.07.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 224
26.07.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 178
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду