detector.media
«Телекритика»
08.04.2009 12:21
Результати лютневого дослідження інтернет-аудиторії Gemius Ukraine
Результати лютневого дослідження інтернет-аудиторії Gemius Ukraine

Українська асоціація інтернет-реклами (УАІР) оприлюднила результати дослідження українських аудиторії мережі інтернет та електронної комерції, проведеного в лютому 2009 року компанією Gemius Ukraine. Дослідження проводилося за методологією gemiusAudience. Представлені дані 179 українських веб-сайтів (у грудні, нагадаємо, їх було 160, у січні - 166). Охоплення - 71,5% українських користувачів інтернету (було - 71,14%). Соціально-демографічний звіт складений на основі 33684 анкет.

 

Аудиторія інтернету України в лютому 2009 року становила 7,09 млн. користувачів (real users), тобто фактично не змінилася протягом зими. Приріст відносно аналогічного періоду минулого року становив 28%, або 1,55 млн. користувачів. Чоловіки так само становлять більшу частину аудиторії (54%) і користуються Інтернетом активніше за жінок (60% усіх переглядів сторінок).

 

В інтернеті переважає молода аудиторія - дві третини користувачів молодші 35 років. Мають можливість виходити в інтернет з дому або з роботи 98,9%, при цьому 15% можуть виходити в інтернет тільки з роботи, а 1% - тільки з інших місць.

 

Частка Києва в лютому дещо знизилася і становила 33,2%. Частка мешканців сільської місцевості становить лише 6% від усієї аудиторії українського інтернету. Проте активність користувача в різних регіонах практично не залежить від рівня проникнення інтернету. У лютому за середніми показниками активності користувачів після Києва йдуть Тернопільська, Київська, Чернівецька й Івано-Франківська області, хоча частки західних областей становлять по 1% від усієї онлайн-удиторії України.

 

У лютому збереглася тенденція, коли користувачі з доходами середніми та вище середніх виявляються більш активними, тобто більше часу проводять в інтернеті і здійснюють більше переглядів сторінок, ніж користувачі з низькими доходами або без доходів.

 

Понад третина користувачів (38%) здійснювали покупки онлайн. З них 12% є частими покупцями, 15% купують товари декілька разів на рік, і 11% - раз на рік або рідше. Побутова техніка й електроніка лишаються найпопулярнішими товарами онлайн, як і мобільні телефони та аксесуари до них.

 

Повністю результати дослідження можна переглянути тут.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY