Канал Кропачова призупинив мовлення в цифрі

Канал Кропачова призупинив мовлення в цифрі

26 Червня 2023
4536
26 Червня 2023
17:07

Канал Кропачова призупинив мовлення в цифрі

4536
Керівництво каналу називає призупинення тимчасовим.
Канал Кропачова призупинив мовлення в цифрі
Канал Кропачова призупинив мовлення в цифрі

Телеканал Віталія Кропачова, який у цифровому ефірі виходив під брендом «Так TV», з 1 червня припинив мовлення в мультиплексі «Зеонбуду». Про це в коментарі «Детектору медіа» розказала генеральна продюсерка каналу Ольга Гіржева.

«Ми ретранслювали єдиний марафон у цифрі, оскільки це важливий елемент інформаційної безпеки нашої країни. Мовлення тимчасово призупинено з 01.06.2023 року», — сказала вона.

За словами Ольги Гіржевої, причини призупинення мовлення каналу комерційні: «З 01.06.2023 "Зеонбуд" скасував усі знижки, які надавалися під час воєнного стану. Фактично вартість сигналу збільшилася вдвічі».

Супутникове мовлення канал припинив ще навесні минулого року. 

Оновлення: Компанія «Зеонбуд» у коментарі «Детектору медіа»  повідомила, що не скасовувала своєї знижки: «Вона як була 36,3%, так і залишилась». У пресслужбі цифрового провайдера заявили, що з серпня 2022 року компанія дозволила мовникам оплачувати 50% від суми виставлених рахунків, оскільки розраховувала на державну допомогу.

Нагадаємо, Віталій Кропачов, який володіє газовим, вугільним, машинобудівним та іншими бізнесами, є власником цифрової та супутникової ліцензії на канал «Так TV». Бізнесмен ще у 2019 році купив канал «Так TV» у співвласника «Коледжу преси та телебачення» Гліба Головченка.

Віталій Кропачов також у 2022 році купив ліцензію на цифрове мовлення 4 каналу, а також компанію «Ера продакшн». Він мав намір запустити канал під брендом Ukraine World News і на початку цього року подав відповідні документи до регулятора. Однак Національна рада з питань телебачення та радіомовлення ще не розглянула це питання. Канал під логотипом Ukraine World News виходить на ютубі. А також є доступний на міжнародному ОТТ-сервісі Kartina.TV.

У 2019 році Кропачов разом із Носиковим також безуспішно намагався реанімувати канал ТВі разом із польськими партнерами Millstone and Co на чолі з топменеджером Варшавської фондової біржі Робертом Квятковським.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4536
Читайте також
04.04.2023 15:21
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 658
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду