detector.media
Наталія Данькова
Юлія Лавришин
«Детектор медіа»
26.06.2023 17:07
Канал Кропачова призупинив мовлення в цифрі
Канал Кропачова призупинив мовлення в цифрі
Керівництво каналу називає призупинення тимчасовим.

Телеканал Віталія Кропачова, який у цифровому ефірі виходив під брендом «Так TV», з 1 червня припинив мовлення в мультиплексі «Зеонбуду». Про це в коментарі «Детектору медіа» розказала генеральна продюсерка каналу Ольга Гіржева.

«Ми ретранслювали єдиний марафон у цифрі, оскільки це важливий елемент інформаційної безпеки нашої країни. Мовлення тимчасово призупинено з 01.06.2023 року», — сказала вона.

За словами Ольги Гіржевої, причини призупинення мовлення каналу комерційні: «З 01.06.2023 "Зеонбуд" скасував усі знижки, які надавалися під час воєнного стану. Фактично вартість сигналу збільшилася вдвічі».

Супутникове мовлення канал припинив ще навесні минулого року. 

Оновлення: Компанія «Зеонбуд» у коментарі «Детектору медіа»  повідомила, що не скасовувала своєї знижки: «Вона як була 36,3%, так і залишилась». У пресслужбі цифрового провайдера заявили, що з серпня 2022 року компанія дозволила мовникам оплачувати 50% від суми виставлених рахунків, оскільки розраховувала на державну допомогу.

Нагадаємо, Віталій Кропачов, який володіє газовим, вугільним, машинобудівним та іншими бізнесами, є власником цифрової та супутникової ліцензії на канал «Так TV». Бізнесмен ще у 2019 році купив канал «Так TV» у співвласника «Коледжу преси та телебачення» Гліба Головченка.

Віталій Кропачов також у 2022 році купив ліцензію на цифрове мовлення 4 каналу, а також компанію «Ера продакшн». Він мав намір запустити канал під брендом Ukraine World News і на початку цього року подав відповідні документи до регулятора. Однак Національна рада з питань телебачення та радіомовлення ще не розглянула це питання. Канал під логотипом Ukraine World News виходить на ютубі. А також є доступний на міжнародному ОТТ-сервісі Kartina.TV.

У 2019 році Кропачов разом із Носиковим також безуспішно намагався реанімувати канал ТВі разом із польськими партнерами Millstone and Co на чолі з топменеджером Варшавської фондової біржі Робертом Квятковським.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY