У Криму оголосили вирок журналісту «Кримської солідарності» та «Граней.ру»

У Криму оголосили вирок журналісту «Кримської солідарності» та «Граней.ру»

14 Травня 2021
1779

У Криму оголосили вирок журналісту «Кримської солідарності» та «Граней.ру»

1779
Його оштрафували на 30 тисяч рублів (понад 11 тисяч гривень).
У Криму оголосили вирок журналісту «Кримської солідарності» та «Граней.ру»
У Криму оголосили вирок журналісту «Кримської солідарності» та «Граней.ру»

Підконтрольний РФ Нижньогірський районний суд Криму оголосив вирок громадянському журналісту «Кримської солідарності» та інтернет-газети «Грани.ру» Айдеру Кадирову. Про це 14 травня повідомила «Кримська солідарність».

Його визнали «винним» у скоєнні злочину, передбаченому статтею 205.6 (неповідомлення про «злочин) та оштрафували на 30 тисяч рублів (понад 11 тисяч гривень).

Раніше підконтрольна РФ прокуратура вимагала стягнути з журналіста 25 тисяч рублів (понад 9 тисяч гривень) штрафу. Тобто, суддя Марина Бриндя призначила суму штрафу більшу, ніж вимагали окупанти.

Сам Айдер Кадиров не вважає себе винним і разом з адвокатом має намір оскаржувати це «рішення» окупаційного суду.  

Основним доводом сторони обвинувачення в суді була «явка з повинною» Кадирова. Журналіст пояснив суду, що писав її під тиском ФСБ Росії. Зазначається, що до активіста декілька годин не пускали захисника і катували голодом, знаючи, що він страждає на цукровий діабет. «Це свавілля щодо всього народу і, зокрема, мене. Я вважаю, смішним і дурним все це», – додав Айдер Кадиров.

Нагадаємо, 31 серпня 2020 року в окупованому Криму, у смт Нижньогірське, російські окупанти після обшуку затримали кореспондента «Кримської солідарності» та інтернет-газети «Грани.ру» Айдера Кадирова. У ніч на 1 вересня російські окупанти відпустили його під підписку про невиїзд.

Айдера Кадирова звинувачували за ст. 205.6 (неповідомлення про злочин) Кримінального кодексу РФ. За словами слідчого ФСБ Валерія Шерстюка, він не розповів про листування за 2015 рік з Уміджоном Дадажоновим, який, за даними російських окупантів, воював на боці терористичної організації ІДІЛ.

Фото: Кримська солідарність

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1779
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду