РНБО перевірить прозорість нарахування зарплат на «каналах Медведчука»

РНБО перевірить прозорість нарахування зарплат на «каналах Медведчука»

26 Лютого 2021
3068
26 Лютого 2021
20:06

РНБО перевірить прозорість нарахування зарплат на «каналах Медведчука»

3068
Відомство також ретельно відстежуватиме роботу будь-яких нових телевізійних каналів, які створюватимуться в Україні.
РНБО перевірить прозорість нарахування зарплат на «каналах Медведчука»
РНБО перевірить прозорість нарахування зарплат на «каналах Медведчука»

Рада національної безпеки і оборони ініціює перевірку договорів страхування та прозорості виплат працівникам підсанкційних «каналів Медведчука». Про це повідомив на брифінгу секретар РНБО Олексій Данілов.

«Ми всіх попереджаємо, що питання, коли порушували чинне законодавство, пов’язане зі страхуванням людей, які працювали в цих компаніях – це питання буде ще попереду. Ви всі знаєтесь на засобах масової інформації, і ви всі можете розуміти, що заробітна платня у 2,5 тис. гривень – це просто смішно», – зазначив Данілов.

Він додав, що РНБО ретельно відстежуватиме роботу будь-яких нових телевізійних каналів, які створюватимуться в Україні.

«Якщо канал – новий, старий, будь-який інший, буде порушувати українське законодавство, якщо він буде працювати на користь іноземної держави він терміново буде підпадати під санкції РНБО для заслуховування на засіданні РНБО», – сказав секретар РНБО.

Нагадаємо, 26 лютого о 18:00 у супутниковому та онлайн-ефірі Першого незалежного каналу, купленого компанією колишніх співробітників холдингу Тараса Козака, розпочалося мовлення у новому форматі. Ведучий та співвласник ТОВ «Медіахолдінг Новини» Руслан Коцаба в розмові з «Детектор медіа» сказав,  що у Києві для каналу облаштували студію. Зараз мовлення відбувається і через супутник, і на YouTube-каналах ZIK, NewsOne та 112-Україна. 

23 лютого стало відомо, що співробітники медіахолдингу Тараса Козака стали власниками львівського каналу «Перший незалежний», який до того належав Роману Любицькому. Інформація про це розміщена в Єдиному державному реєстрі. Канал має ліцензію на цілодобове супутникове мовлення, видану 2019 року. 

Сам Роман Любицький заявив, що не мав жодного відношення до продажу каналу новоутвореній юридичній особі ТОВ «Медіахолдинг новини», яку створили 100 працівників «каналів Медведчука».

26 лютого в Єдиному державному реєстрі з'явилася інформація, що керівником ТОВ «Тайм Медіа», яке продало львівський канал «Перший незалежний» співробітникам «каналів Медведчука», став менеджер медіагрупи Тараса Козака Павло Єгоричев. 

ТОВ «Медіахолдинг Новини», яке зараз володіє Першим незалежним, створене 18 лютого 100 працівниками «каналів Медведчука».  Розмір внеску до статутного фонду склав 375 тисяч гривень, хоча статутний капітал ТОВ «Медіахолдинг Новини» складає 100 гривень.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3068
Читайте також
09.03.2021 13:19
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
1 970
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду