РНБО збереться на засідання 12 березня

РНБО збереться на засідання 12 березня

9 Березня 2021
2003
9 Березня 2021
13:19

РНБО збереться на засідання 12 березня

2003
Данілов розповів, що РНБО ретельно вивчає інформпростір останні 8,5 місяців.
РНБО збереться на засідання 12 березня
РНБО збереться на засідання 12 березня

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов повідомив, що 12 березня відбудеться засідання РНБО. Про це 9 березня він сказав на Всеукраїнському Форуму «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм».

Порядок денний Данілов не уточнив. Однак сказав, що ще 1 березня узгодив з президентом Володимиром Зеленським перелік питань. «Те, що стосується персональних прізвищ, імен та по батькові – ви і не тільки ви ніколи цього до засідання не отримаєте», – відповів Олексій Данілов на питання журналістів.

На питання міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, чи планує РНБО вводити нові санкції проти ЗМІ, він сказав: «Щоб вводити санкції, Раді нацбезпеки та оборони потрібні аргументи. Ми працюємо останні 8,5 місяців дуже наполегливо вивчаємо всі інформацію, яка стосується інформаційного простору. Найближчим часом будуть з’являтися результати роботи, яка проводиться в тиші».

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБОУ від 2 лютого 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». Воно передбачає запровадження санкцій проти народного депутата України Тараса Козака та компаній, які володіють ліцензіями телеканалів «групи Медведчука» — «112 Україна», NewsOne і ZIK. Санкції запроваджені на п’ять років.

19 лютого 2021 року РНБО України запровадила санкції проти народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та низки громадян України та РФ. Санкції введені за статтею «фінансування тероризму». Зокрема, під санкції потрапила і Наталія Лавренюк – цивільна дружина соратника Медведчука, нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Санкції діятимуть три роки та передбачають арешт усього майна підсанкційних осіб. За даними джерел ZN.ua, Марченко і Лавренюк володіють заводом, що забезпечує нафтопродуктами «Л/ДНР». 

Загалом рішенням РНБО були застосовані санкції до 19 юридичних та восьми фізичних осіб, зокрема п'яти літаків, на яких здійснювалися перельоти за маршрутом Київ – Москва. Санкції також застосовані до компаній, що обслуговують ці літаки. Обмеження запроваджують на три роки. Попри те, що Оксана Марченко володіє часткою акцій телеканалу «1+1», канал продовжить працювати. 20 лютого санкції РНБО ввів у дію президент Володимир Зеленський.


Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2003
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду