«Чисте небо» запустило гарячу лінію для протидії піратству

«Чисте небо» запустило гарячу лінію для протидії піратству

24 Грудня 2020
1803
24 Грудня 2020
17:55

«Чисте небо» запустило гарячу лінію для протидії піратству

1803
На гарячу лінію можуть звернутися власники аудіовізуального контенту, музичних творів, комп'ютерних програм, а також теле- і радіопередач. Консультація щодо захисту авторських прав у цих сферах надається безкоштовно.
«Чисте небо» запустило гарячу лінію для протидії піратству
«Чисте небо» запустило гарячу лінію для протидії піратству

Антипіратська Ініціатива «Чисте небо» запустила гарячу лінію «Проти піратства». Про це повідомляє пресслужба ініціативи.

Проект створений спільно з партнером і асоційованим членом Ініціативи, адвокатським об'єднанням Smartsolutions Law Group.  У межах проекту українські та іноземні правовласники зможуть отримати безкоштовну консультацію щодо способів та механізмів захисту своїх прав на об'єкти інтелектуальної власності в Україні. Проект супроводжують практикуючі юристи, адвокати й експерти у сфері захисту прав інтелектуальної власності, які надають консультації з правових механізмів і технологічних способів боротьби з піратством.

Щоб отримати консультацію у заявці на сайті гарячої лінії «Проти піратства» необхідно залишити контактні дані та дати короткий опис ситуації з крадіжкою контенту — такий спосіб допоможе фахівцям ефективніше відреагувати на запит. Ініціатива «Чисте небо» зобов'язується жодним чином не поширювати отриману інформацію і персональні дані правовласників, а для адвокатів Smartsolutions Law Group ця інформація має статус адвокатської таємниці (ст. 22 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність»).

«На нашому сайті ще кілька років тому були розміщені загальні рекомендації для правовласників, але ситуації завжди мають індивідуальні особливості, в яких буває непросто розібратися. Ми впевнені, що можливість особистого спілкування з експертом з права і/або технологій користуватиметься попитом», - каже керівник ініціативи В'ячеслав Мієнко.

За його словами, сервіс буде доступним для всіх правовласників безкоштовно тільки на першому етапі, пізніше це буде, можливо, виключно для членів «Чистого неба».

Дмитро Левін, керівник Центру моніторингу Ініціативи «Чисте небо», наголосив на тому, що для індустрії важливо, щоб якомога більша кількість правовласників захищали свій контент. «Центр моніторингу контенту «Чистого Неба» застосовує безліч різноманітних підходів до попередження крадіжок контенту і готовий ними ділитися, оскільки комплексна боротьба з піратством приносить ефективніші результати, а ми налаштовані їх примножувати»,- додав він.

Олександр Папуця, керівник Адвокатського об'єднання Smartsolutions Law Group, сказав, що йому цікаво доєднатись  до проєкту для ще більшого системного розуміння існуючих проблем правовласників, пов'язаних із захистом своїх прав в інтернеті і посилення практики їх вирішення в існуючому правовому полі.

Нагадаємо, у жовтні Ініціатива «Чисте небо» оголосила про розширення членства і запрошує гравців медіаринку, які прагнуть запобігти розповсюдженню нелегального контенту та захистити авторське право в Україні, приєднатися до ініціативи. У грудні до ініціативи доєдналась компанія Volia.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1803
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Helga
1218 дн. тому
Справа сталінських доносчиків живе й понині
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду