В Україні розробили комікс про піратство (ФОТО)

В Україні розробили комікс про піратство (ФОТО)

11 Травня 2021
3666
11 Травня 2021
15:31

В Україні розробили комікс про піратство (ФОТО)

3666
У ньому йдеться про різні аспекти піратства та способи боротьби з ним.
В Україні розробили комікс про піратство (ФОТО)
В Україні розробили комікс про піратство (ФОТО)

В Україні випустили навчально-інформаційний комікс «Піратолови» присвячений проблемі піратства у сфері авторських та суміжних прав. Про це повідомляє ініціатива «Чисте небо».

Його розробили учасники 13-го набору Відкритого Університету Реформ, що реалізовується Центром демократії та верховенства права, завдяки фінансовій підтримці Швеції.

Комікс пропонує ознайомитися із невеликою історією пригоди, завдяки якій можна дізнатися про різні аспекти піратства: його поняття, види, відповідальність за здійснення, шкоду, яку воно завдає, а також конкретні способи боротьби з піратством. Згадано у коміксі  проблему розміщення реклами на нелегальних ресурсах  та проєкт Ініціативи «‎Чисте небо» та Української антипіратської асоціації —  blacklists.org.ua. Крім цього, у коміксі зібраний перелік інтернет-ресурсів, за допомогою яких можна слухати/читати/дивитися контент легально і недорого або ж взагалі безкоштовно. Додатком до коміксу є інтерактивна онлайн-гра, яка допоможе перевірити свої знання про піратство. Повна версія коміксу «‎Піратолови» доступна за посиланням.

Антипіратська Ініціатива «‎Чисте небо» підтримує комікс та вважає його важливим проєктом, що у креативній формі та простою мовою доносить сутність діяльності нелегальних платформ й демонструє способи боротьби з ними.

«‎Ми з ентузіазмом підтримуємо ті проєкти, які вкладають зусилля у протидію нелегальним ресурсам, особливо в освітньому форматі, адже це гарний спосіб актуалізувати проблему у свідомості як інтернет-глядачів, так і діячів — учасників індустрії. Комікс «‎Піратолови» доносить важливі меседжі, головний з яких: піратство — це бізнес, який заробляє гроші на крадіжках»,  каже  В’ячеслав Мієнко, керівник ініціативи.

Нагадаємо, у квітні «‎Чисте небо» запустило всеукраїнський конкурс для молоді «Дивись легально»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3666
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду