Film.ua Group стала членом «Чистого неба»

Film.ua Group стала членом «Чистого неба»

27 Січня 2021
1618
27 Січня 2021
17:44

Film.ua Group стала членом «Чистого неба»

1618
Медіагрупа Film.ua Group стала асоційованим учасником антипіратської Ініціативи «Чисте небо».
Film.ua Group стала членом «Чистого неба»
Film.ua Group стала членом «Чистого неба»

Про це повідомляє пресслужба ініціативи.

Вікторія Ярмощук, СЕО Film.ua Group, розказала, що у 2019 студія випустила на широкі екрани 7 різножанрових проєктів, загальний бокс-офіс яких склав понад 109 млн гривень.

«Захист нашого продукту від несанкціонованого використання — це і прояв поваги до творчих команд і результатів їхньої роботи, і відповідальність перед партнерами і структурами, причетними до створення, і, зрештою, збереження прибутку, що дозволить Групі розвиватися і надалі, заявляючи про Україну як важливого гравця світового ринку кіновиробництва», —  сказала вона.

В'ячеслав Мієнко, керівник Ініціативи «Чисте небо», зазначає, що українська кіноіндустрія зараз знаходиться на етапі стрімкого розвитку: з'являється все більше якісних масштабних проєктів, в тому числі у співпраці з міжнародними партнерами, зростає аудиторія шанувальників.

«Закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні» 2017 року позитивно вплинув як на можливості галузі, так і на захист інтелектуальної власності. Але охочі нажитися, користуючись якісним авторським контентом, все одно не втрачають свій шанс, що приносить збитки правовласникам і деструктивно впливає на розвиток галузі. Тому я впевнений, що приєднання найбільшого в Україні продакшену аудіовізуального контенту Film.ua Group до «Чистого неба» допоможе всім учасникам Ініціативи спільно посилити механізми захисту контенту та надихне на це інших правовласників», —додав В'ячеслав.

Микола Фаєнгольд, заступник керівника Ініціативи «Чисте небо», підкреслив, що Film.ua Group — перша компанія, яка приєдналася доініціативи, основним видом діяльності якої є кіновиробництво. «Ми бачимо позитивну динаміку в розширенні «Чистого неба», особливо нам приємно, що такі великі компанії поділяють наші цінності й готові активно брати участь у захисті прав правовласників в Україні».

Ініціатива «Чисте небо» нагадує про привілеї та можливості членства. Це допомога у виявленні нелегальних розміщень контенту в мережі, доступ до внесення ресурсів, які порушили закон, на сервіс blacklists.org.ua і на міжнародну платформу Всесвітньої організації із захисту інтелектуальної власності WIPO ALERT Database. Крім цього — доступ до сервісу SUDUM, який допомагає блокувати вкрадений контент в мережі, можливість блокувати фінансові потоки «піратів» в банках і платіжних системах (Visa / MasterCard). Також учасники Ініціативи можуть отримати консультації експертів у сфері захисту інтелектуальної власності, допомогу у взаємодії з державними органами, інформаційну підтримку та обмін досвідом з іншими учасниками й партнерами «Чистого неба».

Нагадаємо, у грудні 2020 року компанія Volia («Воля») стала асоційованим членом антипіратської Ініціативи «Чисте небо». А  у жовтні Ініціатива «Чисте небо» оголосила про розширення членства і запрошує гравців медіаринку, які прагнуть запобігти розповсюдженню нелегального контенту та захистити авторське право в Україні, приєднатися до ініціативи.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1618
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду