«Чисте небо» запустила конкурс для студентів, щоб показати що «споживати легальний контент модно»

«Чисте небо» запустила конкурс для студентів, щоб показати що «споживати легальний контент модно»

9 Квітня 2021
3007
9 Квітня 2021
15:51

«Чисте небо» запустила конкурс для студентів, щоб показати що «споживати легальний контент модно»

3007
Переможець отримає можливість навчатись у медіа школі «1+1».
«Чисте небо» запустила конкурс для студентів, щоб показати що «споживати легальний контент модно»
«Чисте небо» запустила конкурс для студентів, щоб показати що «споживати легальний контент модно»

Антипіратська Ініціатива «‎Чисте небо» запускає всеукраїнський конкурс для молоді «Дивись легально». Про це повідомляє пресслужба ініціативи.

Конкурс покликаний актуалізувати важливість вибору легального контенту молодим поколінням. Участь у ньому можуть взяти учні закладів вищої освіти віком від 17 до 22 років.

Конкурс «Дивись легально‎» має дві номінації. Перша - «Послання одноліткам». Щоб взяти у ній участь потрібно написати/записати звернутись (відео, текст) чому не потрібно дивитись крадені фільми та серіали. Друга -  «Місія здійсненна». Щоб взяти у ній участь учні мають запропонувати рішення (акція, кампанія тощо), які допоможуть переконати молодь не дивитись піратський контент.

До складу журі у першій номінації увійшли керівник та заступник керівника ініціативи «‎Чисте небо» В'ячеслав Мієнко та Микола Фаєнгольд та учасники ініціативи: Ольга Носик, керівник відділу корпоративних комунікацій «‎Медіа Групи Україна», Вікторія Ярмощук, СЕО FILM.UA Group, Кирило Матвієнко, директор з продажів Getty Images Ukraine.

Учасниками журі за другою номінацією стали організатори та спікери форуму з комунікацій для соціальних та поведінкових змін SHKALA 2021: Ірина Тітаренко, експертка з комунікацій Проєкту ЄС «Підтримка взаємодії ЄС з організаціями громадянського суспільства України», Валерія Овчарова, регіональна представниця Програми сприяння громадській активності «Долучайся!» (USAID/ENGAGE) в Запоріжжі, експертка з молодіжної політики, Ольга Гарбовська, менеджерка стратегічних комунікацій програми «Мріємо та діємо» / IREX, Ірина Метньова, засновниця та креативна директорка Vandog Agency, Яна Панфілова, засновниця БФ Teenergizer, Олександр Смірнов, партнер Tabasco.

В’ячеслав Мієнко, керівник Ініціативи «‎Чисте небо», вважає, що змінювати ставлення до незаконного використання контенту слід саме серед молоді: «Ми хочемо показати, що споживати легальний контент — це модно, актуально та доступно, але розуміємо, що повчальний, застережливий тон тут поганий помічник. Саме тому ми запустили конкурс, який дозволить цікавим мотивуючим способом заохотити молодь до активного формування здорової звички користуватись легальними аудіовізуальними продуктами, для цього є безліч можливостей, навіть безкоштовних». 

Микола Фаєнгольд, заступник керівника Ініціативи «‎Чисте небо», акцентує на тому, що креативні економіки більшості країн фундуються на повазі до авторського права: «Звісно, стимулювання до цього нашої молоді це крок до успішної індустрії та сектору економіки в цілому‎».

Конкурс стартував 7 квітня та триватиме до 14 травня. Переможець кожної номінації отримає можливість пройти 3-місячний курс у 1+1 media school групи «1+1 медіа».

Нагадаємо, раніше «Чисте небо» запускало челендж #зачепило, коли лідери думок розповідали в соціальних мережах історії з власного життя про те, як вони стали жертвами крадіїв контенту.

 

Ілюстрація: пресслужба «Чистого неба»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3007
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Микола
1119 дн. тому
О так, легально платити за озвучку серіалів російською мовою.
Helga
1121 дн. тому
Який маразм. Може краще б робили студентам максимально великі знижки на своїх сервісах? Бо усі ці менеджери вже явно давно відірвалися від української реальності, у якій звичайний студент ну просто не може собі дозволити споживання платного контенту, бо помре від голоду.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду