Ринок радіо за три квартали: нульова динаміка

Ринок радіо за три квартали: нульова динаміка

4 Листопада 2020
2079
4 Листопада 2020
10:00

Ринок радіо за три квартали: нульова динаміка

2079
Компанія «Комунікаційний Альянс» оприлюднила результати власного моніторингу рекламної активності на радіо за дев’ять місяців 2020 року.
Ринок радіо за три квартали: нульова динаміка
Ринок радіо за три квартали: нульова динаміка

Обсяги рекламних бюджетів на охоплених моніторингом 18 радіостанціях за три квартали 2020 року, порівняно з трьома кварталами 2019 року, залишилися практично незмінними. Такі дані отримала компанія «Комунікаційний Альянс» за результатами власного моніторингу.

На цьогорічну ситуацію вплинув карантин. За підсумками першого кварталу, у березні ринок просів, хоча за рахунок високої рекламної активності в січні та лютому радіо втримало позитивну динаміку. Але в другому кварталі 2020-го тривало зниження рекламної активності, що в підсумку призвело до падіння за результатами першого півріччя на 11% у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року. У третьому кварталі ситуація вирівнялася, завдяки чому ринок у підсумку за дев’ять місяців показав нульову динаміку.

Моніторинг радіо здійснюється на базі 18 станцій. Методологія – система R-events розробки AGB Nielsen Media Research. Моніторинг базується на оцінці рекламних затрат, отриманих на основі офіційних прайсів радіостанцій, без урахування об’ємних та інших клієнтських знижок і націнок, а також не враховує (у представлених даних) рекламу категорій «ЗМІ», «соціальна реклама», «реклама і маркетинг».

За даними моніторингу, за дев’ять місяців перше місце серед радіостанцій за оціночними рекламними доходами посів «Люкс ФМ» (група «Люкс») із 227,28 млн грн, друге – «Хіт ФМ» (група «ТАВР медіа») з 213,06 млн грн, третє – «Русское радио Украина» («ТАВР медіа») зі 114,11 млн грн, на четверту сходинку вийшло радіо Relax («ТАВР медіа») з 91,88 млн грн, а на п’яту сходинку піднялося радіо Kiss FM («ТАВР медіа») з 91,26 млн грн.

Дані компанії «Комунікаційний Альянс». Бюджети вирахувано в прайсових цінах без урахування об’ємних та інших клієнтських знижок і націнок, реклами секторів «ЗМІ», «соціальна реклама» та «реклама і маркетинг»

Найбільшими рекламодавцями радіо за три квартали 2020 року стали виробник продуктів харчування «Віктор і К» (оціночний бюджет – 48,34 млн грн), концерн «Галнафтогаз» (44,63 млн грн), а також ювелірна компанія «Золотий вік» (41,32 млн грн).

Дані компанії «Комунікаційний Альянс». Бюджети вирахувано в прайсових цінах без урахування об’ємних та інших клієнтських знижок і націнок, реклами секторів «ЗМІ», «соціальна реклама», «реклама і маркетинг», «розваги», «ресторани та дозвілля»

За обсягами спонсорства, за підсумками дев’яти місяців 2020 року, на перше місце вийшло «Люкс ФМ» (група «Люкс»), на другому – «Хіт ФМ» (група «ТАВР медіа»), на третю сходинку піднялося Kiss FM («ТАВР медіа»), на четверту – Radio Roks («ТАВР медіа»), а на п’яту спустилося «Русское радио Украина» («ТАВР медіа»).

Дані компанії «Комунікаційний Альянс»

Найбільшим спонсором радіо з великим відривом від інших залишається алкогольна група компаній «Баядера», друге місце посідає виробник продуктів харчування «Віктор і К», на третє місце піднялася букмекерська контора «Парі-матч».

Дані компанії «Комунікаційний Альянс»

Ілюстрація: pic2.me

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2079
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду