detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
13.10.2020 16:40
Ще одна компанія хоче стати цифровим провайдером
Ще одна компанія хоче стати цифровим провайдером
ТОВ «Українська цифрова телемережа» (УЦТМ) подала заявку на видачу ліцензії провайдера програмної послуги.

Це питання Національна рада з питань телебачення та радіомовлення планує розглянути на засіданні 15 жовтня.

Як повідомив «Детектору медіа» член регулятора Олександр Ільяшенко, йдеться про заявку на ліцензію провайдера за технологією DVB-Т2 (цифрове ефірне телебачення). Деталі будуть відомі під час засідання Нацради.

Нагадаємо, «Українська цифрова телемережа» вже мала ліцензію цифрового ефірного провайдера. Вона мала розбудовувати мультиплекс МХ-4, який де-юре існував у 2008-2011 роках, однак він так і не був уведений в роботу і компанія втратила ліцензію у 2013 році за рішенням суду, який задовольнив позов Нацради про анулювання ліцензії.

Також регулятор на засіданні 15 жовтня планує розглянути ще одне питання щодо видачі ліцензії провайдера цифрового ефірного ТБ. У порядку денному є питання «Про виконання постанови Львівського апеляційного адміністративного суду від 01.02.2016 у справі  № 803/1399/15-а про повторний розгляд заяви ТОВ «Телемережі України», м. Луцьк Волинської обл., щодо видачі ліцензії провайдера програмної послуги (МХ-4)».

ТОВ «Телемережі України» хотіли отримали ліцензію провайдера мультиплексу МХ-4 у 2015 році. Однак регулятор залишив їхню заяву без розгляду. Оскільки після анулювання ліцензії УЦТМ мовлення в мультиплексі не здійснюється через відсутність частот, які були перерозподілені для інших мультиплексів, провайдером яких є компанія «Зеонбуд». Після цього «Телемережі України» звернулись до суду, який зобовязав регулятора розглянути їхню заявку повторно.

Нагадаємо, Нацрада визначила УЦТМ провайдером мультиплексу МХ-4 16 січня 2008 року. Це була єдина компанія, яка подала заявку на провайдерство. На той момент директором із розвитку УЦТМ був Олег Черниш, який зараз є заступником голови Нацради.

УЦТМ почала надавати послуги 1 квітня 2009 року, після того, як тричі відкладала термін запуску цифрової мережіЗасновниками УЦТМ, зокрема, були компанії, пов'язані з Едуардом Прутніком і Віктором Балогою. У квітні 2008 року у конкурсі на місця в мультиплексі МХ-4 перемогли 10 компаній, вісім з яких були невідомими на ринку. Улітку 2010 року Нацрада анулювала ліцензії цих восьми компаній, які так і не почали мовлення. У квітні 2011 року Нацрада вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії УЦТМ. Суд анулював ліцензію УЦТМ у жовтні 2013 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY