Нацрада  відмовила КРТ у продовженні ліцензії

Нацрада відмовила КРТ у продовженні ліцензії

20 Серпня 2020
4511
20 Серпня 2020
13:20

Нацрада відмовила КРТ у продовженні ліцензії

4511
Телекомпанія подала позов на дії регулятора до Окружного адміністративного суду.
Нацрада  відмовила КРТ у продовженні ліцензії
Нацрада  відмовила КРТ у продовженні ліцензії

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення  відмовила у продовженні ліцензії телеканалу КРТ (ТОВ «Телестудія “Астра-ТБ”»). Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 20 серпня.

Підставою для не продовження ліцензії Нацрада назвала попередження за 2005, 2006 і 2016 роки, які не були скасовані судом. Як вже писав «Детектор медіа», нинішня ліцензія КРТ була продовжена у 2010 році, тож попередження за 2005 і 2006 роки були зафіксовані в іншій ліцензії. Зазвичай Нацрада бере до уваги лише ті санкції, які зафіксовані в останній ліцензії компанії.

Це рішення підтримали всі присутні на засіданні члени регулятора (Олександр Ільяшенко був відсутній через хворобу).

Представник КРТ на засідання не з’явився. Однак від телекомпанії надійшла заява, де КРТ звертає увагу на те, що відповідно до норм закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо державної підтримки сфери культури, креативних індустрій, туризму, малого та середнього бізнесу у зв'язку з дією обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» розгляд заяв про ліцензування  мають розглядатися після завершення карантину, який продовжений до 31 серпня 2020 року. Також компанія заявила що звернулась до суду щодо попередніх рішень регулятора і просила відкласти питання про продовження ліцензії до рішення суду. «30.07 2020 року члени Нацради провели засідання на якому з порушенням закону порядку фактично було прийнято ряд рішень щодо товариства щодо переоформлення та продовження дії ліцензії. З цього приводу нами подана позовна заява до Окружного адміністративного суду міста Києва», - йшлось у листі телекомпанії, який під час засідання зачитав відповідальний секретар Нацради Юрій Зіневич.

Втім члени Нацради звернули увагу на те, що ліцензіат  повідомлений про запрошення на засідання.  Пан Зіневич зазначив, що ліцензіат свідомо відмовився бути присутнім при розгляді згаданого питання.

 «Ми забезпечили обізнаність мовника про те, що його питання буде слухатись, він мав усі можливості та права захищати свою позицію  безпосередньо на засіданні. На жаль, він цим не скористався», - додала  голова Нацради Ольга Герасим’юк

Нагадаємо, 30 липня Нацрада розглянула заяву каналу КРТ про переоформлення і продовження строку дії ліцензії. Однак розгляд питання перенесли, адже для розгляду питання про відмову в продовженні ліцензії потрібно запросити на засідання представників компанії та дати їм можливість висловити аргументи. Також 30 липня Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу КРТ (ТОВ «Телестудія “Астра-ТБ”») через мову ворожнечі та образи на адресу спільноти ЛГБТ+

Для каналу КРТ це  мала бути шоста перевірка, призначена за останні місяці. 23 квітня і 21 травня Нацрада призначила перевірки КРТ через трансляцію програм «Прайм аналітика» Руслана Коцаби і «ТБУ» («Топ-блогери України»), у яких Нацрада вбачала ознаки пропаганди агресії, розпалювання ворожнечі, посягання на права і свободи, порушення вимог щодо об’єктивної інформації. 4 червня – через трансляцію 9 травня Параду перемоги з Мінська. 18 червня – через порушення правил мовлення в дні пам’яті та пісню Льва Лещенка. 2 липня – через схвальні висловлювання про парад перемоги в Москві 24 червня та показ його фрагментів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4511
Читайте також
18.06.2020 14:06
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 116
21.05.2020 16:52
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 851
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Евгений
1343 дн. тому
Эта компашка обосралась в очередной раз работал с ними на 17 канале так же работал с их ведущим васильцом в боярке на интернет провайдере везде одна и та же история куда не влезут в скором времени это закроется))
Коля
1344 дн. тому
де свобода слова ? ніхто не любить правду ,тільки закрити ...
Баланс
1344 дн. тому
Цитата листа - це добре. Але де баланс у подачі інформації? Де коментарі тих, кого позбавили ліцензії? Де стандарти журналістики?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду