Нацрада призначила четверту перевірку каналу КРТ

Нацрада призначила четверту перевірку каналу КРТ

18 Червня 2020
2105
18 Червня 2020
14:06

Нацрада призначила четверту перевірку каналу КРТ

2105
Цього разу – через дні пам’яті та Льва Лещенка.
Нацрада призначила четверту перевірку каналу КРТ
Нацрада призначила четверту перевірку каналу КРТ

18 червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу КРТ «ТОВ Телестудія “Астра-ТБ”» через пісню Льва Лещенка та відсутність хвилини мовчання в дні пам’яті.

За даними моніторингу ефіру КРТ, 8 травня в програмі «Принцип Гольдарба» лунала пісня «День победы» російського співака Льва Лещенка, який внесений до Переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці. Мовникам заборонено транслювати аудіовізуальні твори, створені за участі цих осіб.

Крім того, моніторинг зафіксував відсутність на КРТ хвилини мовчання в дні пам’яті жертв політичних репресій (17 травня) та жертв геноциду кримськотатарського народу (18 травня). Це є ознакою порушення Правил ведення мовлення в дні пам’яті та дні жалоби.

Члени Нацради одноголосно підтримали рішення про перевірку.

Для каналу КРТ це вже четверта перевірка, призначена за останні два місяці. 23 квітня і 21 травня Нацрада призначила перевірки КРТ через трансляцію програм «Прайм аналітика» Руслана Коцаби і «ТБУ» («Топ-блогери України»), у яких Нацрада вбачала ознаки пропаганди агресії, розпалювання ворожнечі, посягання на права і свободи, порушення вимог щодо об’єктивної інформації. 4 червня – через трансляцію 9 травня Параду перемоги з Мінська.

У червні Нацраді на канал КРТ поскаржилися представники громадських організацій, що опікуються правами ЛГБТ+. Приводом став випуск програми «Гаряча лінія» за 12 червня на тему «ЛГБТ-парад: пропаганда чи захист прав меншин?». Усю програму на екрані був закріплений напис «Одностатеві стосунки — чума ХХІ століття». Також глядачам запропонували проголосувати в опитуванні «Одностатеві стосунки: розпуста чи психічна хвороба».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2105
Читайте також
20.08.2020 13:20
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 494
21.05.2020 16:52
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 845
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду