Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензії КРТ

Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензії КРТ

4 Серпня 2022
1245
4 Серпня 2022
12:40

Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензії КРТ

1245
Під час проведення перевірки адвокати каналу КРТ замість того, щоб надати представникам Нацради відповідні документи, розпочали дискусію щодо правомірності проведення перевірки та видали їм лист-заперечення.
Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензії КРТ
Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензії КРТ

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення звернеться до суду щодо анулювання ліцензії каналу КРТ (юридична особа ТОВ «Телестудія "Астра–ТБ"») на супутникове мовлення. Таке рішення регулятор ухвалив 4 серпня.

Підставою для цього рішення стало перешкоджання у проведенні перевірки.

Перевірка мала відбутися в січні цього року. Вона стосувалася трансляції в ефірі КРТ пісні у виконанні Льва Лещенка, якого внесено до переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці. Ще один момент, котрий регулятор мав намір перевірити, полягав у тому, що канал не дотримався правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті.

За словами члена Нацради Максима Онопрієнка, під час проведення перевірки адвокати компанії замість того, щоб надати відповідні документи, розпочали дискусію щодо правомірності проведення перевірки та видали лист-заперечення.

«Такі дії свідчать про умисне перешкоджання проведенню перевірки», – сказав Онопрієнко.

Саме тому регулятор склав відповідний акт про відмову у проведенні перевірки і звернеться до суду щодо анулювання ліцензії каналу.

Нагадаємо, у 2020 році Нацрада відмовила у продовженні ліцензії телеканалу КРТ (ТОВ «Телестудія "Астра-ТБ"»). Однак компанія тоді успішно оскаржила це рішення у суді.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1245
Читайте також
20.08.2020 13:20
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 507
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду