Нацрада призначила ще одну перевірку КРТ

Нацрада призначила ще одну перевірку КРТ

21 Травня 2020
2853
21 Травня 2020
16:52

Нацрада призначила ще одну перевірку КРТ

2853
Це вже друга перевірка каналу через програми «Прайм аналітика» і «Топ-блогери України».
Нацрада призначила ще одну перевірку КРТ
Нацрада призначила ще одну перевірку КРТ

21 травня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила ще одну позапланову перевірку телеканалу КРТ (ТОВ «Телестудія “Астра-ТБ”») через трансляцію програм «Прайм аналітика» і «ТБУ» («Топ-блогери України»).

Питання вніс на розгляд як невідкладне відповідальний секретар Нацради Юрій Зіневич.

За даними моніторингу Нацради, в цих програмах каналу КРТ поширювалися висловлювання з ознаками порушення кількох норм закону «Про телебачення і радіомовлення» та закону «Про інформацію», які забороняють заклики і пропаганду війни, розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, а також зобов’язують мовників поширювати об’єктивну інформацію.

Щодо яких саме випусків програм і чиїх саме висловів регулятор має претензії, пан Зіневич не уточнив. Програму «Прайм аналітика» веде Руслан Коцаба.

Нагадаємо, 23 квітня Нацрада призначила позапланову перевірку каналу КРТ через трансляцію 4 листопада і 8 листопада 2019 року програм «Прайм аналітика» Руслана Коцаби (гість – Валентин Гайдай) і «ТБУ» («Топ-блогери України», гість – Євген Філіндаш), у яких Нацрада вбачала ознаки пропаганди агресії, розпалювання ворожнечі, посягання на права і свободи, порушення вимог щодо об’єктивної інформації.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2853
Читайте також
20.08.2020 13:20
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 513
18.06.2020 14:06
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 118
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду