Нацрада покарала КРТ і перевірить Tonis і Business

Нацрада покарала КРТ і перевірить Tonis і Business

19 Жовтня 2016
1774
19 Жовтня 2016
11:27

Нацрада покарала КРТ і перевірить Tonis і Business

1774
18 жовтня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалу КРТ (ТОВ «Телестудія “Астра-ТБ”») за збільшення обсягів телеторгівлі та призначила позапланові перевірки телеканалів Tonis (ТОВ «Телеканал ТОНІС») і Business (ТОВ «ТРК “Погода ТБ”»).
Нацрада покарала КРТ і перевірить Tonis і Business
Нацрада покарала КРТ і перевірить Tonis і Business

Підставою для перевірок Tonis і Business стали результати моніторингу, який зафіксував перевищення обсягів телеторгівлі в ефірі каналів удвічі, порівняно з ліцензійними.

Аналогічну перевірку Нацрада вже провела щодо телеканалу КРТ. Позапланова перевірка підтвердила, що на каналі обсяги телеторгівлі становлять 6,5 годин за добу замість передбачених ліцензією 2 годин. Представник каналу пояснив це технічною помилкою: «Випусковий редактор помилково поставив телемагазин замість іншої програми, яка планувалася. На даний момент у нас усе у відповідності до умов ліцензії. Це було разове порушення».

Втім, членів Нацради ці пояснення не переконали. Вони одноголосно проголосували за попередження. А також вирішили звернутися з приводу зафіксованих порушень до держслужби з питань захисту споживачів і поставити ефір КРТ на постійний моніторинг, аби пересвідчитися, що канал привів свою діяльність у відповідність до ліцензійних умов.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1774
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду