Канал Kyiv.Live мовить замість «Першого київського» і Rabinovich TV

Канал Kyiv.Live мовить замість «Першого київського» і Rabinovich TV

10 Серпня 2020
18324
10 Серпня 2020
10:49

Канал Kyiv.Live мовить замість «Першого київського» і Rabinovich TV

18324
Нацрада їхніх ліцензій не переоформлювала.
Канал Kyiv.Live мовить замість «Першого київського» і Rabinovich TV
Канал Kyiv.Live мовить замість «Першого київського» і Rabinovich TV

Канал Kyiv.Live, що розпочав мовлення 9 серпня, мовить в аналоговому та цифровому ефірі Т2 в Києві та області на частотах каналу «Перший київський» (ТРК «Купол»), а на супутнику – на частоті каналу Rabinovich TV (ТОВ «Ньюс нетворк»).

Скриншоти цифрового та супутникового ефірів Kyiv.Live надані експертом з телемовлення Олександром Глущенком

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ліцензій обох мовників поки що не переоформлювала. Тобто за ліцензіями мають мовити канали «Перший київський» і Rabinovich TV.

Генпродюсер нового каналу Kyiv.LiveОлексій Семенов, який запускав і перезапускав телеканали «112 Україна», NewsOne, Прямий, а в червні 2019 року очолив холдинг «Новини» нардепа від «Опозиційної платформи – За життя» Тараса Козака («112 Україна», NewsOne і ZIK). Інвестор Kyiv.Live – столичний забудовник і народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Вадим Столар. Олексій Семенов і Вадим Столар планують запуск іще низки міських каналів у великих містах.

Ще коли стало відомо про старт роботи над запуском Kyiv.Live навесні 2020 року, одне з джерел «Детектора медіа» припускало, що новий телеканал може запуститися на ліцензії київської ТРК «Купол», на базі якої мовив телеканал «Перший київський». Власник мовника – одеський медіахолдинг медіаменеджера Олександра Козиря, якого пов’язують з одеським бізнесменом Володимиром Галантерником. За реєстром кінцевий бенефіціарний власник компанії – громадянин Великої Британії Ігор Гусєв.

А в червні 2020 року інвестор Kyiv.Live Вадим Столар купив ТОВ «Ньюс нетворк», яке володіє супутниковою ліцензією на телеканал під назвою Rabinovich TV, і ТОВ «Медіамережі», яке до жовтня 2019 року мало цифрову ефірну ліцензію в Києва на телеканал під назвою «Всі новини». Однак «Медімережі» свою ліцензію втратило і наразі намагається повернути її через суд.

У липні компанія Вадима Столара та його партнера Сергія Турчінова зареєструвала ТОВ «Медіамережі.Одеса». Імовірно, на базі цієї компанії буде запущено канал Odesa.Live.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18324
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду