У Києві напали на знімальну групу Kyiv.Live

У Києві напали на знімальну групу Kyiv.Live

30 Жовтня 2020
3236

У Києві напали на знімальну групу Kyiv.Live

3236
Поліція вже порушила провадження за фактом перешкоджання журналістам.
У Києві напали на знімальну групу Kyiv.Live
У Києві напали на знімальну групу Kyiv.Live

У Києві 29 жовтня напали на знімальну групу проєкту «Оперативний штаб» телеканалу Kyiv.Live. Про це повідомив телеканал.

Кореспондент Олексій Павловський на Оболоні робив сюжет про точку прийому вторсировини, яка, за його словами, працює незаконно.

Пан Павловський хотів запитати в працівників цього пункту – «як вони працюють, якщо це незаконно», і «хто їм дозволяє працювати». Підійшовши до чоловіка він запитав: «Доброго дня, друзі. Скажіть, а де можна бояришника випити?». Чоловік відповів, що «немає бояришника й горілки» та почав вимагати прибрати камеру – нецензурно висловлювався та погрожував журналістам. Пізніше він узяв мотузку та спробував перешкоджати оператору.

Знімальна група Kyiv.Live викликала та написала заяву до поліції через перешкоджання. Олексій Павловський також розповів, що чоловік не на камеру вибачився, але перед поліцейськими своєї провини не визнав.

Оболонське управління поліції Києва повідомило «Детектору медіа», що з цим фактом уже відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) ККУ.

Телеканал Kyiv.Live розпочав мовлення 9 серпня 2020 року в аналоговому та цифровому ефірі Т2 в Києві та області на частотах каналу «Перший київський» (ТРК «Купол»), а на супутнику – на частоті каналу Rabinovich TV (ТОВ «Ньюс нетворк»).

Генпродюсер Kyiv.Live – Олексій Семенов, який запускав і перезапускав телеканали «112 Україна», NewsOne, Прямий, а в червні 2019 року очолив холдинг «Новини» нардепа від «Опозиційної платформи – За життя» Тараса Козака («112 Україна», NewsOne і ZIK). Інвестор Kyiv.Live – столичний забудовник і народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Вадим Столар. Олексій Семенов і Вадим Столар планують запуск іще низки міських каналів у великих містах.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3236
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду