Олексій Семенов розбудовує новий телеканал

Олексій Семенов розбудовує новий телеканал

Телепродюсер Олексій Семенов, який запускав і перезапускав телеканали «112 Україна», NewsOne, Прямий, а потім очолив холдинг «Новини» нардепа від «Опозиційної платформи – За життя» Тараса Козака («112 Україна», NewsOne і ZIK), працює над запуском нового столичного телеканалу.
Олексій Семенов розбудовує новий телеканал
Олексій Семенов розбудовує новий телеканал
30 Квіт 2020
0
6780

Про свій новий проект він написав у Facebook, виклавши фото майбутньої студії та проморолик майбутнього каналу.

Майбутній телеканал матиме назву Kyiv.Live, він має запуститися через чотири місяці. За словами пана Семенова, зараз його команда розробляє новий формат міського каналу. Він додав, що цей формат буде в усіх містах-мільйонниках.

З кількох незалежних одне від одного джерел «Детектору медіа» стало відомо, що студія нового каналу будується в бізнес-центрі «Парус», у якому функціонує й Прямий канал, який свого часу розбудовував теж Олексій Семенов. Один зі співрозмовників «Детектора медіа» каже, що новий телеканал до запуску змінить назву на Kyiv One («Київ 1»). За словами джерела, далі планується масштабувати подібні проєкти в інших великих містах під місцеві вибори (власне, про це написав і сам Семенов).

У яких іще містах запустяться проекти, Олексій Семенов не повідомив. Слід нагадати, що у 2018 році, працюючи на Прямому каналі, телепродюсер планував запуск двох регіональних каналів – дочірніх проектів Прямого в Одесі та Харкові: «Одеса 1» і «Харків 1». Канали здобули в Нацради цифрові ліцензії, але так і не запустилися протягом року, а тому свої ліцензії втратили.

Із червня 2019 року Олексій Семенов керує холдингом «Новини», до якого входять телеканали «112 Україна», NewsOne і ZIK. Власник холдингу – народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Тарас Козак, соратник і бізнес-партнер кума Путіна Віктора Медведчука. Про звільнення Олексія Семенова холдинг не повідомляв. На даний момент «Детектор медіа» не отримав від пресслужб каналів NewsOne і ZIK відповіді на запитання, чи продовжує пан Семенов працювати в холдингу «Новини», ми чекаємо на відповідь. Одне з наших джерел каже, що Семенов продовжує працювати в холдингу «Новини», але, мовляв, там суттєво скоротилися бюджети.

Кілька джерел «Детектора медіа» кажуть, що інвестором нового проєкту Олексія Семенова може бути київський бізнесмен Вадим Столар, нині народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» і керівник київського осередку цієї партії. Ще одне джерело припускає, що новий канал може бути пов’язаний з Прямим каналом, оскільки, мовляв, їхні студії в одному бізнес-центрі.

Співрозмовники «Детектора медіа» вважають, що новий канал створюється під місцеві вибори. Для чиєї підтримки – версії різні. Одне джерело припускає, що канал працюватиме проти мера Києва Віталія Кличка, інше – що це, навпаки, проект для підтримки команди чинного мера і що нібито автором ідеї є радник мера Києва Максим Бахматов. Ще одне джерело вважає, що це проект для підтримки «Опозиційної платформи – За життя», яка раніше планувала створювати міський канал на базі телеканалу помічників Вадима Рабіновича «Всі новини», але цей мовник втратив свою ліцензію.

«Детектор медіа» звернувся до Максима Бахматова із запитаннями, чи має канал Kyiv.Live стосунок до КМДА, до міського голови та що йому відомо про цей проект. На момент публікації ми не отримали коментаря.

Керівник столичної комунальної телекомпанії «Київ» Юрій Лященко каже, що канал Олексія Семенова не пов’язаний з муніципальним мовником: «Цей канал ніяк не пов'язаний з київським міським каналом Київ. Ми радіємо з появи конкурента в цій ніші. Тому що Київ завжди був обділений місцевим інформаційним мовленням. Поява нових гравців прискорить розвиток місцевого інформаційного ринку».

На базі якої компанії запуститься новий канал – невідомо. Поки що ніхто з мовників не звертався до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо переоформлення ліцензії на концепцію каналу Kyiv.Live. Хоча, якщо запуск планується через чотири місяці, час на юридичне оформлення ще є.

Одне з джерел «Детектора медіа» припускає, що новий телеканал може запуститися на ліцензії київської ТРК «Купол». Нині на її базі мовить телеканал «Перший київський». Власник мовника – одеський медіахолдинг медіаменеджера Олександра Козиря, якого пов’язують з одеським бізнесменом Володимиром Галантерником. За реєстром кінцевий бенефіціарний власник компанії – громадянин Великої Британії Ігор Гусєв.

«Детектор медіа» звернувся по коментар до Олексія Семенова, однак він не відповідає на телефонні дзвінки та повідомлення в месенджерах. Редакція намагатиметься отримати коментарі всіх згаданих осіб.

Нагадаємо, в одному з інтерв’ю у 2019 році Олексій Семенов говорив, що запуск інформаційного телеканалу може коштувати приблизно 7 млн доларів. «Моя работа – сделать качественный продукт и удовлетворить заказчика. Я не хочу себя сравнивать с девушкой легкого поведения, но, по ощущениям, мне почему-то кажется, что это похоже: я должен удовлетворить того человека, который тратит огромные деньги и должен получить за них тот продукт, который он хочет», – сказав він в інтерв’ю.

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Віталій Баранник
для «Детектора медіа»
Історія про те, як досвідчений кіно- й телеоператор став таксистом і масажистом із купою вдячних клієнтів.
15 Серп 2023 14:10
4 146
Юлія Лавришин
Дві журналістки видання будуть раз на два тижні обговорювати внутрішньополітичні проблеми України
12 Трав 2023 17:32
2 266
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Ще двоє телевізійників пішли на війну. Інколи такі повідомлення стають несподіваними навіть для колективу.
12 Трав 2023 14:47
3 267
Роман Мельник
«Детектор медіа»
Кліп розповідає про історію 14-річного Саші, який пережив 5 місяців окупації та втратив дім.
11 Трав 2023 15:21
1 973
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
Журналістка Тетяна Федоркова: Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс.
10 Трав 2023 19:14
11 268
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду