У Франції винесли вирок за незаконну трансляцію спортивних каналів

У Франції винесли вирок за незаконну трансляцію спортивних каналів

6 Серпня 2020
1450
6 Серпня 2020
18:40

У Франції винесли вирок за незаконну трансляцію спортивних каналів

1450
Представники українських медіагруп коментують ситуацію з «піратством» спортивних каналів в Україні.
У Франції винесли вирок за незаконну трансляцію спортивних каналів
У Франції винесли вирок за незаконну трансляцію спортивних каналів

У Франції суд виніс вирок лідеру групи, яка кілька років керувала мережею з 20 піратських сайтів зі спортивним контентом. Зловмисника позбавили волі на 12 місяців. Про це повідомляє «Чисте небо» з посиланням на Torrenfreak.com

Розслідування справи почалося після скарги на нелегальні сайти, поданої правовласниками — спортивними каналами Франції Canal + Group, beIN Sports і RMC Sports спільно з антипіратської організацією ALPA.

Після розслідування, проведеного групою з кіберзлочинності з Національної жандармерії Ренна, засновники та адміністратори сайтів були арештовані у червні 2018 року. І через два роки французький суд виніс вирок лідеру групи. Його позбавили волі на один рік з відстрочкою в 6 місяців. Доля решти п'ятьох спільників поки не оголошена публічно.

Згідно підрахунків, протягом шести місяців до закриття сайти з нелегальними телетрансляціями відвідували близько 500 000 користувачів щомісяця. За період з 2014 по 2017 — це близько 7,5 млн відвідувань. Сайти приносили власникам дохід в основному за рахунок реклами.

Директор відділу захисту контента в компанії CANAL + Group Селін Бойєр зазначила, що CANAL + Group є прихильником жорстокої боротьби з піратством, яке зчиняє негативний вплив на всю спортивну екосистему — від професійного до аматорського спорту, а також на всю індустрію медіа і платного телебачення.

В'ячеслав Мієнко, керівник Громадської спілки «Чисте небо», зазначив, що спортивні канали — це ніша, в якій великий вплив мають інвестори індустрії. Саме тому будь-які збитки, пов'язані зі спортивним або любительським контентом в медіа, впливають на фінансові показники спортивного і, в тому числі, футбольного сектору.

 «Нам варто звернути увагу, як колеги у Франції піднімають питання кіберзлочинності. Ініціатива "Чисте небо" — це майданчик, де представники медіа індустрії України зможуть бути почутими і спільно впливати на поліпшення "чистоти" та якості національного медійного простору» — каже В’ячеслав. 

Партнер спілки «Медіа Група Україна» нерідко  натрапляє на інтернет-піратів, які обирають французький хостинг як майданчик для ретрансляції спортивних телеканалів «Футбол 1/2/3».

Сергій Чернящук, експерт з питань інтелектуальної власності по боротьбі з піратством медіагрупи, не виключає, що серед телеканалів, що використовувалися на 20 французьких піратських сайтах, які припинили свою діяльність, могли бути і «Футболи1/2/3».

«Онлайн пірати не обмежуються певною територією, а поточні технології дозволяють передавати телевізійний сигнал в будь-яку точку планети, де є потенційний клієнт. Для цього потрібен великий вибір телеканалів, як за тематикою, так і за мовними уподобаннями, що підтверджується недавнім великим кейсом в Іспанії, в якому взяли участь Іспанська Прем'єр ліга (LaLiga), Кубок німецької ліги (DFL), Альянс креативності та розваг (ACE), - зазначив Сергій, - Боротьба з піратством все частіше об'єднує правовласників за кордоном в загальні кейси, що дає бажані результати. Показовим для нас також є нідерландський кейс за участю BREIN, MPA та ACE, в рамках якого була припинена діяльність найбільших онлайн-агрегаторів піратського контенту, що поширюють в тому числі і наш контент».

За словами керівника управління спортивних проектів 1+1 media Степана Щербачова, піратство у сфері спортивних трансляцій і контенту донині є однією з складних у рішенні проблем в нашій країні: «Користуючись безкарністю, багато ресурсів не тільки використовують без дозволу наш контент і, паразитуючи на чужій праці, збирають аудиторію, а й заробляють на рекламі, причому найчастіше — послуг сумнівного характеру. Крім прямих фінансових збитків 1+1 media як правовласника та інвестора у сфері спортивного контенту, це також несе й репутаційні ризики для медіагрупи у вигляді некоректних асоціацій з недобросовісними рекламодавцями, до яких ми не маємо ніякого відношення».

Нагадаємо, у Італії намагаються боротись з крадіжками контенту завдяки ідентифікації реєстраторів доменів і хостерів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1450
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду